Србија

Постајемо ОПАСНА регионална војна СИЛА: Лукашенко нам шаље чак 12 МИГОВА, ракете БУК и С-300!

Од Белорусије Србији, с љубављу

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После шест „мигова 29“ који су почетком октобра испоручени из Русије, у Србију ће из Белорусије стићи још 12 „мигова“ као и моћни ракетни системи „С-300“ и „бук“. Са властима у Минску ових дана се договарају последњи детаљи највећег уговора о војно-техничкој сарадњи у историји наше земље.

Међународни аранжман који је одобрио белоруски лидер Александар Лукашенко, подразумева набавку 12 „мигова 29“ као и ракетних система „С-300“ и „бук“.

– Председник Александар Вучић је одлучан у намери да од Србије створи најмоћнију војну силу у региону! И то наша држава ради, не да би некога напала, већ да би се одбранила и обезбедила дугорочни мир и стабилност. Са још 12 „мигова“ и са „буком“ и „С-300“ Србија ће постати потпуно безбедна зона, а наша деца и унуци биће безбедни и сигурни од било какве агресије – каже извор.

– Као што смо од руског председника Владимира Путина добили на поклон шест мигова за које плаћамо само модернизацију и наоружање, тако је и сада у оптицају заиста повољан, братски аранжман – наводи извор.

Нико од државних службеника није још увек потврдио ове информације. Војни коментатор Мирослав Лазански сматра да Србија набавком дванаест вишенаменских борбених авиона „миг 29“, једне батерије ракетног система „С-300“ и система „бук“ од Белорусије у потпуности комплетирати ратно ваздухопловство и систем ПВО.

– Са нових дванаест мигова из Белорусије и десет које тренутно имамо у оперативној функцији, али и системима „С-300“ и „бук“, Србија би озбиљно побољшала своју одбрамбену моћ и засигурно би постала најозбиљнија војна сила у региону – истиче Лазански и подсећа да би ускоро требало да стигну и два транспортна авиона „антонов АН-26“.

– Наоружање из Белорусије набавићемо по цени далеко нижој од тржишне. То је велика ствар јер ће оно служити, пре свега, миру и стабилности у региону – наглашава Лазански.

Бивши министар спољних послова СРЈ Живадин Јовановић каже да је осавремењивање наше војске и јачање одбрамбених способности изузетно значајно јер ће бити у функцији војне неутралности.

– Неутралност не значи бити војно разоружан. Напротив, то значи имати добро развијену и опремљену војску коју ће сви поштовати. Набавка авиона и ракетних система од Белорусије представља велики корак ка заокруживању одбрамбеног система и војне неутралности Србије – подвлачи Јовановић.

 

Извор: Srbija Danas/Informer.rs