Русија

ПРОГНОЗА ДО 2035. ГОДИНЕ! ЧИМ ПУТИН ОДЕ У РУСИЈИ И ОКОЛИНИ БИЋЕ ХАОС: Ово предвиђа званични документ ЕУ!

У суседним земљама Русије до 2035. године могу избити војни сукоби, у званичном документу је објавио Истраживачки центар Европског парламента. Наводи се и да ће „период после Путина“ бити посебно опасан по Русију, јер тада може доћи до политичке нестабилности, а у будућности ће Русија извесно бити суочена са великим економским проблемима

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај документ анализира главне геополитичке тенденције и прогнозира могући сценарио светских дешавања за период до 2035. године.

РУСИ НАПРАВИЛИ ЗАСТРАШУЈУЋЕ ОРУЖЈЕ – ЗАПАД ЗАНЕМЕО: Моћни микроталасни топ претвара у крш непријатељско наоружање

Највећи закључак документа је то да постоји велика опасност од сукоба у земљама које се граниче са Русијом, те да ће ти догађаји захтевати интервенцију и умешаност Европске Уније.

Експерти који су радили на овом документу наводе да ће та интервенција највероватније бити без коришћења војне силе од стране ЕУ.

Документ наводи да би развој оваквог сценарија могао бити потпомогнут слабљењем Москве у региону због економског слабљења Русије.

Земље ће покушати да реше проблеме у својим областима које су под утицајем Русије и да их врате под своју контролу, али то неће моћи увек да се реши дипломатским путем, одатле опасност од ратних сукоба, наводи се у документу.

Документ наводи да ће „период после Путина“ бити посебно опасан по Русију, јер тада може доћи до политичке нестабилности, а у будућности ће Русија извесно бити суочена са великим економским проблемима због ниже цене гаса и природних сировина.

Експертски тим Истраживачког центра Европског парламента паралелно прогнозира добро стање у војно-одбрамбеној индустрији, оцењујући да ће највероватније остати конкурентна.

Нове војне и нуклеарне технологије савремене Русије ће успети и у будућности да задрже Евроатлантски савез, наводи се у документу.

Званичници Русије и представници Руске Думе су документ оценили наставком русофобских трикова са Запада, пише Раша Тудеј.

Извор: Komersant.rs