Србија

ПРОНАЂЕНЕ НАОЧАРЕ ЂЕНЕРАЛА ДРАЖЕ У ЈАМИ ЦЕРОВА?! Откривен предмет који би могао да реши мистерију!

У пећини на Златибору, међу скелетима, откривен предмет који би могао да реши мистерију убиства Драже Михаиловића, пишу Вечерње новости

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Недавно откриће масовне гробнице у пећини Церова на Златибору, поткрепљено сведочењима најстаријих мештана овог краја, показало је да су на овом месту у јуну 1945. сурово и без пресуде ликвидирани српски младићи, повратници из рата.

Да вам од Митровдана на боље крене, изговорите ову МОЛИТВУ СВЕТОМ ДИМИТРИЈУ

Претходних дана, спелеолози су се још једном спустили на дно јаме, а међу костима пронашли су један препознатљив предмет – стакло и део оквира за наочаре, које личе на оне које је уочи стрељања 1946. године носио ђенерал Драгољуб Дража Михаиловић, командант Југословенске војске у отаџбини.

– Поред дела наочара, које смо пронашли у јами Церова, а које изгледају баш као оне које је имао Дража МИхаиловић, постоје и сведочења да су се Слободан Пенезић Крцун, вођа акције хватања генерала Драже, као и Милош Минић, тужилац у судском процесу против МИхаиловића, у послератним годинама на Златибору, лично распитивали о јами – каже Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Он објашњава да су комунисти годинама вешто подметали трагове о лажним гробу вође Равногорског покрета, а исто тако су ревносно одвраћали истраживаче и од јаме Церова.

Тако је она била тајна све до сада, објашњава Стаматовић и додаје да све то баца ново светло на досадашње верзије о месту убиства Михаиловића те се сада може претпоставити да је он уствари стрељан код те јаме и бачен у њу.

До одговора да ли на дну јаме Церова заиста почивају остаци Михаиловића као и да ли су пронађене наочаре његове знаће се када се заврше све анализе, уколико их буде.

Стаматовић за „Новости“ каже да је о свему одмах обавештена полиција и да је Тужилаштво дужно да покрене истрагу, упркос вишедеценијском заташкавању случаја.

 

Извор: Novosti.rs