Издвајамо Свет

ПУТИН ЗАПАЊИО ТРАМПА: Ако хоћеш разговор онда МОРА и о Србији ТАКО ВИШЕ НЕ МОЖЕ!

Владимир Путин и Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Председник Русије Владимир Путин поставља услов шефу САД Доналду Трампу да Србија буде једна од тема уколико жели да се састану, док ће с друге стране најближи људи лидера Москве и Вашингтона поново у Београду решавати питање Украјине и спречавати могућност нових конфликта.

Доналд Трамп, лидер САД, затражио је сусрет у четири ока са председником Русије Владимиром Путином како би разговарали о Северној Кореји и Украјини, али му је из Кремља стигао хладан туш у виду Путинове поруке да ће до сусрета доћи само ако главне теме буду Балкан и Србија!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да је Србија поново у центру интереса великих сила и да ће се преко ње ломити копља, потврђује угледни дипломата Зоран Миливојевић. Он каже да је доказ те тезе управо избор Београда за место састанка у оквиру дијалога Москве и Вашингтона о Украјини.

Тако ће се 13. новембра у нашој престоници састати Курт Вокер, специјални представник САД за Украјину, и Владислав Сурков, помоћник руског председника.

Русија и Америка су све ближе фази када ће почети озбиљно да уједају, а последице ће на својој кожи најпре осетити треће земље. О томе говори званична порука Стејт департмента у којој се каже: „САД ће селективно примењивати санкције против трећих држава и предузећа који сарађују са руским компанијама на црној листи Вашингтона.“

– Путин је инсистирао да на наредном састанку са Трампом разговарају о нашој земљи првенствено због претњи које су нам стигле од америчких представника у којима се отворено тражило да се дистанцирамо од Русије, као и свега онога што нам је недавно рекао Брајан Хојт Ји. Србија има значају улогу на овим просторима и управо због тога Русија сматра да Србију треба оставити на миру да слободно бира своју политику и да се држи својих интереса, а не да јој се они намећу – наводи Миливојевић.

Коментаришући то што ће то бити други сусрет Трамповог изасланика и најважнијег Путинов помоћника за непуна два месеца у Београду, Миливојевић истиче да је јасно да је Србија поново постала значајна за светске силе.

– Тај нови састанак специјалних представника Трампа и Путина у Београду потврђује да је међународни положај, независна позиција Србије, као и војна неутралност наше земље изузетно значајна. Одлука две највеће светске силе да воде изузетно важан дијалог о Украјини у Београду показује да су односи српског државног врха са Кремљом, али и са америчком администрацијом, све бољи. То је и очигледна потврда и доказ да је Србија поново поштована од стране светских сила и важна за њих, јер је свакако центар целог региона као центар мира и стабилности, те не чуди да ће се у Београду ломити копља између Русије и САД – каже саговорник.

 

 

Извор: Ало