Издвајамо Србија

РИЈАЛИТИ СКУПШТИНА: Некада вода и ципела, сада камен и миш (ВИДЕО)

Посланици опозиције ометају рад парламента кад год могу, а данашњем инциденту са мишем из лаптопа претходили су разни случајеви.

Председница парламента Маја Гојковиц жустро им се супротставља тако да често имамо расправе у скупштинској сали које немају везе са дневним редом а које су често на ивици инцидента.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До сада у скупштинским инцидентима дефинитивно предњаче посланици покрета Двери, а препирке са њима председница скупштиуне углавном решава тако што проглашава паузе, некада и целодневне.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић недавно је прогласила једноминутну паузу како би се из сале изнео камен, који је лидер Двери Бошко Обрадовић унео у салу.

Обрадовић је, на почетку излагања о Косову и Метохији, показао велики камен, за који каже да га је донео са КиМ, а затим је рецитовао стихове песме Ђуре Јакшића „Отаџбина“: „И овај камен земље Србије, Што претећ сунцу дере кроз облак, Суморног чела мрачним борама, О вековечности прича далекој…“ Тада га је прекинула Гојковићева и рекла да „посланик не сме да унесе камен у салу“ и замолила обезбеђење да „помогне Обрадовићу да га изнесе из сале“.

Обрадовић је потом рекао да то није „неко камење“, већ камен из песме Ђуре Јакшића, камен са Косова и Метохије, и упитао коме смета такав камен.

Гојковићева је узвратила са: „Докажите да сте донели са Косова и Метохије.“

„Па да, био сам на Косову и Метохији и донео сам камен“, рекао је Обрадовић.

Председница парламента очигледно није поверовала у порекло каменице, па је рекла да не разуме како је уопште камен унет у зграду Парламента и додала да је забрањено уношење оружја, „таквих предмета“ и камења.

„Не знам како је то унето, али то није питање за вас. Ваше је да пробате“, рекла је она.

Маријан Ристичевић сумња да је камен из покрајине, те каже да му више личи на камен за купус и хладно оружје за борбу против политичких противника.

Срећом камен у скупштинској сали није реаговао као данас компјутерски миш, али председница парламента пре десетак дана пожалила се колегама и јавности да су се посланици Двери физички обрачунали са њом.

„Имам модрице овде од посланика из посланичког клуба Двери. Тражила сам помоћ и имам лекарска документа. И данас сам морала поново да се јавим јер имам болове“, казала је недавно Гојковићева.

Посланици Двери од Маје Гојковић захтевали су на свој начин да председница парламента поштује пословник.

Ово нису први скупштински инциденти, из ранијих сазива памтимо изношење лидера радикала Војислава Шешеља, поливање водом председнице Скупштине Наташе Мићић, а летела је и ципела Гордане Поп Лазић ка Гордани Чомић.

Погледајте гађање ципелом:

 

 

Извор: Б92 / Србија јавља