Издвајамо Србија

РУСИ ЗАГРМЕЛИ УСРЕД БЕОГРАДА „ТАМО ДАЛЕКО“: Први наступ после несреће хора Александров уз поруку ДУБОКО СЕ КЛАЊАМО..

БЕОГРАД – Руски хор „Александров“ вечерас ће наступити први пут након авионске несреће која се догодила 25. децембра прошле године изнад Сочија, када је живот изгубило 92 путника и чланова посаде, међу њима и 64 члана хора Црвене армије! Први наступ после велике трагедије биће уприличен вечерас, управо у Београду, и то у Центру Сава.

Академски ансамбл песама и игара руске армије „Александров“ наступио је данас у Београду приликом постављање спомен-табле у парку који од данас носи њихово име.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Том приликом извели су и чувену српску песму са Солунског фронта „Тамо далеко“.

Погледајте снимак на који нико неће остати равнодушан

Руководиоци руског и српског војног ансамбла „Александров“ и „Станислав Бинички“ Генади Сачењук и Светозар Василевски открили су данас спомен-плочу са именом ансамбла „Александров“ по којем ће од данас парк у центру Београда носити име.

Београдјани ће од сада, у ноћним шетњама парком из крошања дрвећа моћи да чују „анђеоске гласове хора Александров“.
Амбасадор Русије у Београду Александар Чепурин рекао је да је Александар Васиљевич Александров по којем је назван ансамбл био, не само велики уметник већ и аутор химне СССР и песме Свети рат (Устај славенски народе).

Генади Сачењук је рекао да Србију и Русију уједињује братско пријатељство и изразио захвалност Србији на томе што је показала саосећање са њиховим губитком. „Желим вам добро здравље, успех и мир. Дубоко се клањам читавом српском народу“, рекао је Сачењук.

„Инспирација у најкритичнијим ситуацијама“

Фото: Јутјуб

Минутом ћитања представници Владе Србије, два војна оркестра, руске амбасаде и градјани који су дошли на отварање одали су почаст члановима оркестра који су погинули прошле године.

Хор оркестра „Александров“ извео је песме „Свети рат“, „Тамо далеко“, „Александрова песма“ и „Дан победе“, а ансамбл „Станислав Бинички“ композицију „Београде“.

Оркестар „Александров“ изводи више од 2.000 нумера класичне музике, совјетских и руских песама, народних игра, али и популарне музике. У Србији су наступали 11 пута, а последњи пут 2015. у оквиру турнеје по земљама у чијем је ослободјењу учествовала Црвена армија.

 

 

Извор: Курир.рс / rs.sputniknews.com