Русија Свет

РУСИ ОТКРИЛИ ЖИВОТ У СВЕМИРУ! Пронађени докази ВАНЗЕМАЉСКОГ присуства на свемирској станици!

Pixabay.com

На спољним површинама Међународне свемирске станице пронађена је жива бактерија ванземаљског порекла, за коју је руски космонаут Антон Шкаплеров изјавио да није била тамо када је станица лансирана 1998. године, већ да је вероватно „долетела однекуд из свемира“

Према његовим речима, астронаути су ту бактерију пронашли док су узимали узорке са трупа станице, преноси Спутњик.
– Показало се да ти брисеви садрже бактерију, која није ту била током лансирања станице – рекао је он, навидећи да се, за сада, чини да она не представља опасност.

Бактерија је тестирана на самој станици, која се налази у Земљиној орбити, и након што је утврђено да није штетна за људе, даља детаљнија проучавања ће бити настављена на Земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Раније се догађало да се бактерије са Земље пренесу на Свемирску станицу. Случајно бисмо је унели на таблет рачунару заједно са различитим материјалима које су сместили у станицу како бисмо проучавали понашање материјала у свемиру – рекао је Шкаплеров.

Астронаути су открили да бактерије преживљавају и вакуум, након што су послате са Земље, док су научници са Универзитета Колорадо открили да неке бактеријске ћелије мењају облик у свемиру како би преживеле нападе уобичајених лекова који их успешно уништавају на Земљи.

– Знамо да се бактерије другачије понашају у свемиру. Потребне су веће концентрације антибиотика да би биле убијене – рекао је главни аутор тог истраживања Луис Зеа.

Фото: Pixabay.com
Извор: rs.sputniknews.com