Србија

Руски медији о украјинском амбасадору: Његове изјаве су АНТИСРПСКЕ И РУСОФОБИЧНЕ

Фото: Јутјуб

Дипломатски скандал

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руска агенција ТАС С бави се актуелним односима Србије и Украјине, уз оцену да су изјаве амбасадора Украјине у Београду Олександера Александровича биле „антисрпске и русофобичне“, те су изазвале дипломатски скандал.

ТАС С у целости преноси саопштење српског Министарства спољних послова, да је шеф дипломатије Ивица Дачић позвао на консултације амбасадора Србије у Украјини Радета Булатовића поводом актуелних питања односа са Украјином.

БАШ МУ ТЕШКО! МАРКО СЕ РАЗОЧАРАН ВРАТИО ИЗ МИНХЕНА: Живиш од понедељка до петка, дођеш кући и опет на посао

Украјинско Министарство спољних послова, подсећа руска агенција, претходно је позвало у Кијев Александровича због његових, како се наводи, „антисрпских и русофобичних изјава које су изазвале дипломатски скандал“.

Руска агенција подсећа да је још 2. новембра Министарство спољних послова Србије коментарисало бројне „антисрпске и антируске ставове“ украјинског амбасадора, истицањем, поред осталог, да су те изјаве крајње недипломатске и непристојне.

Према ТАС С-у, јавност у Србији је била изнервирана изјавама Александровича и на друштвеним мрежама били су коментари „држите га (у Кијеву) онолико дуго колико можете“, „било би добро да остане у Кијеву због нашег менталног здравља“.

 

Извор: Tanjug