Свет Србија

РУШЕЊЕ СРБИЈЕ У 7 ТАЧАКА: Ово је ПЛАН који ће ЦИА спровести у СРБИЈИ у наредном периоду!

Да је Србија следећа мета на којој ће Запад спровести украјински сценарио и крвави Мајдан, што је већ постала визиткарта Вашингтона, први је упозорио руски шеф дипломатије Сергеј Лавров. Исти став деле политичари, аналитичари, саговорници Српског телеграфа који тврде да Вашингтон спрема жестоку казну за српску власт због сарадње са Москвом.

Руски политиколог Екатарина Поморцева уверена је да су Американци увелико умешали прсте на политичкој сцени Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ви сте већ једном преживели државни преврат, али изгледа да долазак тренутног лидера Србије на власт омета даљу реализацију америчких националних циљева у држави и у региону. Америка увек примењује исти или сличан модел за смену непослушних режима, од Украјине преко Туниса, Египта, Грузије, Молдавије до Македоније… – оцењује Поморцева.

Лидер радикала Војислав Шешељ каже да је недавна порука високог званичника Стејт департмента Брајана Хојта Јија отворено упозорење Вучићу и заједно са осталим саговорницима нашег листа корак по корак открива како то изгледа када ЦИА крене да се обрачунава са влашћу…

1. МЕДИЈСKЕ ПРИПРЕМЕ

Терен се припрема увек од медија, тврди политички аналитичар Бранко Радун.

– Kреће финансирање постојећих антивладиних медија, али и отварање нових алтернативних медија, преко којих ће се водити отворена и свакодневна кампања против режима. Значи, удара се на свест гласача са свих фронтова – каже Радун.

Главна паљба ће се водити преко бившег шефа ЦИА Дејвида Питреуса, у чијим рукама су сад СББ, али и Н1, Гранд и удео у сајту Блица…

2. KЕШ ЗА ОПОЗИЦИЈУ

Војислав Шешељ каже да је финансирање и јачање опозиције опробани систем из времена рушења режима Слободана Милошевића, па неће изостати ни сада.

– Милиони су тада послати у Србију опозицији, а ако и сад крене река новца, онда нема повратка. Некада је главни човек за те послове био Срђа Поповић, а сада није искључено да то буду ови назовинови лидери из опозиције. Они ће кренути са форсирањем демонстрација и штрајкова, а очекује се да им се придруже и амерички спавачи који се тренутно налазе у власти да роваре изнутра – објашњава Шешељ.

3. KОНСТАНТНИ ПРИТИСЦИ

Председник Србије Александар Вучић је, говорећи о тешком тону разговора са Брајаном Хојтом Јијем у Београду, истакао да очекује да у наредном периоду притисци на Србију буду све већи и тежи. На мети ће бити свака политичка, војна и економска сарадња, а бивши новинар Ројтерса Јакша Шћекић сматра да ће ови последњи за нас бити најпогубнији.

У прилог томе да никаква сарадња са Русијом неће бити толерисана у Вашингтону, Радун наводи да је Герхарду Шредеру својевремено замерано због сарадње са Москвом на „Северном току“, након чега је и пао с власти.

4. ЛАНСИРАЊЕ АФЕРА

Покушаји да се покретањем разних афера смањи углед власти увелико је у току. На мети су сви најближи људи у окружењу Александра Вучића. У прилог томе иде фабриковање афера које су се приписивале градоначелнику Синиши Малом, а сада и министру одбране Александру Вулину.

Бивши безбедњак Божидар Спасић каже да је ово један од најважнијих корака које ЦИА примењује у рушењу режима.

– Пласирањем неистина и фабриковањем оваквих афера ствара се својеврсна несигурност код грађана и страх да власт не може да их заштити од криминала и корупције. Тако се шире народне масе спремају да изађу на улицу. Једни ће изаћи, а други ће их подржавати јер су задојени оваквим информацијама – објашњава Спасић.

5. СПИНОВАЊЕ ВЕСТИ

Врло битан корак јесте толико задирање у свест бирача, да се и оне ствари и догађаји који немају никакве везе са политиком претварају у политичко питање број један.

Пример тога је тренутно спиновање са сменом фудбалског селектора Србије Славољуба Муслина, који је са позиције очигледно померен због лошег руковођења тимом. Међутим, у антивладиним медијима, на друштвеним мрежама ову смену покушавају да политизују. Слична ситуација је била и са недавним лажним информацијама о броју бирача на појединим општинама. Потурена је лажна вест да власт њихов број вештачки увећава масовним досељавањем грађана из унутрашњости, да би се испоставило да је број гласача тренутно исти као и на претходним изборима.

6. РАДИKАЛИЗАЦИЈА

Kада претходних пет корака буде спроведено, креће се у радикализацију, односно масовни излазак на улице. Спасић каже да је добро познат став ЦИА да само улица може да сруши режим.

– Чека се само прави моменат, да власт начини један погрешан потез, па да се активирају грађани да изађу на улице и да покушају да понове 5. октобар. Kључни моменат у тој причи је да се анимирају Војска и полиција да се прикључе протесту, што се већ на неки начин спроводи преко сталних штрајкова војних и полицијских синдиката – закључује Спасић.

7. НАСИЉЕ

Kрв на улицама је последњи корак, а према мишљењу наших саговорника, избори планирани у марту идеални су моменат да се насиљем покуша срушити власт. Тада ће се искористити и најмањи погрешан корак власти или полиције на улицама да се крене са насиљем.

– Тада ће Вучић морати или да капитулира или ће га Запад узети потпуно под своје. Једини излаз који може да има из свега овога јесте потпуно окретање ка Русији, ништа друго га не може спасти – закључује Шешељ.

 

Извор: Republika