Издвајамо Србија

САМО ОНА МОЖЕ ДА СПАСЕ СРБИЈУ: Док је Чеда водио Слобу у затвор МИЛОШЕВИЋ МУ ЈЕ ПОВЕРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ!

Слободан Милошевић (фото:Јутјуб)

По многима највећа српска банкарка, која је преминула у саобраћајној несрећи 2009. године, била је особа у коју је некадашњи председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић полагао последње наде у спас Србије и њене привреде.

Ово је у емисији „Ћирилица“ открио Миломир Марић, који је о политичкој улози и наслеђу Слободана Милошевића разговарао са проф др Радмилом Милентијевић, проф др Урошем Шуваковићем, проф др Дејаном Мировићев и проф др Александром Растовићем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шуваковић је поручио да се Милошевић, током хашког тамновања, осећао као вођа Срба, и да га је пратио осећај одговорности за државу. Све време се интересовао за транзицију, и „знао шта се спрема нашој привреди“…

– Када су Милошевића водили у Хаг, он је Чедомиру Јовановићу рекао: позовите Борку Вучић, она може да вам помогне иначе сте пропали, рекао је Марић.

Фото: Јутјуб

Учесници емисије су истакли да је Борка Вучић највећа српска банкарка.

По многима највећа српска банкарка Борка Вучић, која је преминула у саобраћајној несрећи 2009. године, била је особа у коју је некадашњи председник Србије и СРЈ Слободан Милошевић полагао последње наде у спас Србије и њене привреде.Урош

Шуваковић је истакао да је циљ транзиције био пљачка Србије, и да је Милошевић то желео да спречи.

Борка Вучић је погинула у саобраћајној несрећи пре осам година. Већи део њеног пословног живота остао је под велом тајне , а она је остала позната као особа која је све знала о токовима новца Милошевићевог режима. Зато су неки и тврдили да њена трагична смрт није била случајна.

Изручен на основу уредбе Владе

Подсетимо, на основу уредбе постпетооктобарске Владе Републике Србије, Милошевић је касније изручен Хашком трибуналу. Милошевић је одведен је у Хаг у строго поверљивој акцији, за коју је знао мали број људи. Изручење Милошевића Хагу је изазвало политичке сукобе и напетости у Србији, а тако је Демократска странка постала једина партија која је председника своје земље ухапсила и једноставно предала Хагу.

“Знате ли да је данас Видовдан?“ – Овим речима се председник СРЈ Слободан Милошевић обратио полицајцима који су га пре тачно 14 година послали у Хашки трибунал, и то са лисицама на рукама.
Урош Шуваковић, у ранијој изјави, описао је Милошевића као храброг и одважног човека који је бранио све српско.

– Те 1995. године управо Слободан Милошевић зауставио хрватску војску да окупира Бањалуку. Милошевић је позвао Холбрука и рекао му дословце да ако не заустави Туђманову армаду која је била на 30 километара од Бањалуке, Србија ће отворено ући у рат – открива Шуваковић.

Како је рекао, у Дејтону Милошевић је вадио кестење из ватре и омогућио је Републици Српској да добије све елементе државности, што је подржало више од 40 земаља у свету. У крајњем случају, највећи губитници тог споразума су Хрвати из Босне.

Пад југословенског председника

Након великих демонстрација 5. октобра 2000. године, Милошевић је признао пораз на изборима. Дана 1. априла 2001. године је ухапшен, а 28. јуна исте године је изручен Хашком трибуналу.
На суђењу Милошевић се сам бранио. Умро је након 5 година у затвору, педесетак сати пре завршетка извођења сведока. Милошевић, који је почео да пати од слабости срца, високог крвног притиска и дијабетеса након што је ухапшен, умро је од срчаног удара. Спекулише се да је убијен тако што су му лекари у Холандији давали лек против лепре.

Извор: Курир.рс