Издвајамо Србија

СЕНКЕ НАД БАЛКАНОМ ОТКРИЛЕ ЗАСТРАШУЈУЋУ ИСТИНУ: Ово тајно друштво је инспирисало Хитлера!

Мистерије Истакнути људи из наше земље, који су се наводно убрајали у редове окултног друштва, били су духовни очеви Адолфу док је писао „Мајн кампф“, каже Дејан Стојиљковић

Нова епизода серије „Сенке над Балканом“ донела је још једно убиство, суровије и шокантније од претходних.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Остали смо без лепе проститутке Маре, која није успела да сазна да је отац њеног детета краљевић Ђорђе Карађорђевић. Такође, Бјелогрлић нам открива и дуго прећуткивану тајну да је у Београду тридесетих година постојала тајно окултно друштво које је из сенке водило државу, а на њиховим забавама падале су главе.

– Сличан мотив и друштво које је било део регуларне војске имате у мом роману „Константиново раскршће“. У њега су улазили интелектуалци и фанатични научници. Људи мисле да сам много тога убацивао у серију, а заправо су се те чињенице налазиле у тексту Стеве Копривице. Друштво Туле основано је још 1918. године и од тада и потиче прича да су Немци потекли од богова, а да су остали мрави. То друштво је допринело успону Трећег рајха. Људи из њихових редова били су духовни очеви Адолфу Хитлеру, посећивали су га у затвору, а сматра се да је под њиховим утицајем и написао „Мајн кампф“ – објашњава за Курир један од сценариста серије Дејан Стојиљковић.

Писац каже да су и наши људи били међу сарадницима Адолфа Хитлера.

– Нисмо ништа преувеличавали и држали смо се историјских чињеница. У роману „Каинов ожиљак“ описали смо Данила Грегорића, који је тада био уредник часописа Време. Био је врло образован и звали су га „београдски Гебелс“ (Хитлеров министар пропаганде). Много је урадио за нацисте, чак је и имао полемике с Ивом Андрићем о томе да су нам Немци једини савезници и да нису за нацисте радили само недићевци – истиче Стојиљковић.

Данило Грегорић је био редактор листа Време у Југославији. Био је близак сарадник Виктора фон Херена. Када је 27. марта 1941. извршен пуч, он није био у Београду. Његова жена је била ухапшена, а њему је поручено да неће бити пуштена ако се он не јави у управу града. Грегорић је осуђен на 18 година робије због ратних злочина у Југославији. Поред њега су осуђени и Раденко Станковић, Иво Перовић и сви који су били за потписивање Тројног пакта.

Мистериозна слика
ШТА ПРЕДСТАВЉА ЦРНО СУНЦЕ

Црно сунце је окултни симбол који се повезује с нацистима. Серија прати период од чак деценију пре Другог светског рата, а ово је само доказ да ће нацизам доживети своју кулминацију у наредних 15 година. Симбол видимо и на Аврамовој слици већ у четвртој епизоди, а и у лудници, где га црта принц Ђорђе.

 

 

Извор: Курир.рс