Издвајамо Русија

СИЛА! Руска армија снажнија за још 4 пука ракетног комплекса С-400 „Тријумф“

Министарство одбране Руске Федерације је на основу уговора закљученим са концерном „Алмаз-Антеј“ добило и последњи пуковски комплет зенитно-ракетног комплекса С-400 „Тријумф“, који је предвиђен да се испоручи у току 2017. године. Ово је новинарима пренела служба за односе са јавношћу у оквиру концерна „Алмаз-Антеј“.

У току 2017. године концерн „Алмаз-Антеј“ је јединицама Ваздушно-космичке одбране руске армије испоручио укупно четири комплетна пука са ракетним системима С-400 „Тријумф“.

Фото: Јутјуб
Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сви ови системи су пре уласка у оперативне јединице ВКО, практично тестирани на ракетним полигонима, где је проверена њихова бојева функционалност.

Подсећамо да се један ракетни пук зенитно-ракетног комплекса С-400 „Тријумф“ формацијски састоји од најмање 2 дивизиона. У оквиру једног дивизиона се најчешће налазе 2-3 батерије овог система, са укупно 8-12 транспортно-лансирних јединица.

Дакле, један дивизион у свом саставу има 48 ракета спремних за моментално дејство. Цео ракетни пук хипотетички може да нападне 96 ваздушних циљева непријатеља, у оперативном борбеном радијусу до 400км.

 

 

Извор: rs.rbth.com