Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! Харадинај ЧАШЋАВА убице на КОСОВУ са по 10.000 евра, међународна заједница НЕМА!

Он је овим чином потврдио да је индиректно био део те акције

Влада самопроглашене државе Косово доделиће по 10.000 евра свакој породици осуђених албанских терориста који су 2015. у македонском месту Куманово напали полицијску станицу и брутално убили осам припадника безбедносних снага Македоније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тим чином је премијер непризнате државе Косово, Рамуш Харадинај, са укупно 219.000 евра финансијски подржао фамилије монструма, а што ниједан међународни фактор није осудио, па ни узео у разматрање.

Кривични суд у Скопљу, подсетимо, почетком месеца је осудио 33 члана Кумановске групе на укупно 746 година затвора, од којих су седморица екстремиста добила доживотне казне.

Њих 13 осуђени су на по 40 година затвора, а међу њима је и првооптужени Сами Укшини познат као командант Соколи. По 20 година добила су шесторица терориста, док су остали осуђени на мање казне или су ослобођени.

Након пресуде тој терористичкој групи на Косову су организовани протести током којих су паљене македонске заставе, а што, такође, нико није окарактерисао као скандалозно нити истакао могућност да било ко буде упозорен да је таква атмосфера недопустива.

Сада је уз то косовски премијер без икаквих проблема из буџета владе тзв. државе Косово издвојио позамашну своту новца да би олакшао бол члановима породица зликоваца.

Председник скупштинског одбора за КиМ Милован Дрецун истакао је за Српски телеграф да је таква одлука косовских власти катастрофална и да показује да Харадинаја никада неће стићи казна због подршке екстремистима.

– Тим се само потврђује да је Харадинај слањем терориста, наоружања и новца током кумановског сукоба директно учествовао у том нападу. Ужасно је то што међународна заједница не реагује на такво понашање, већ подржава породице оних који су кренули да руше једну државу и убијају припаднике њене полиције, војске и цивиле. Све то указује на директну повезаност криминално-терористичког клана Рамуша Харадинаја са тим догађајима јер је он ту групу оформио и пребацио је у Македонију. Он је тиме наставио да чини злочине ван Космета, што је све у служби циља потпуне дестабилизације региона – нагласио је Дрецун.

 

 

Извор: srbijadanas.com