Србија

СОРОШ И УСАИД УДАРАЈУ НА СРБИЈУ! Амери дају 2.000.000$ ЗА РУШЕЊЕ ВУЧИЋА!

Фото: Јутјуб

Америчка агенција за међународни развој УСАИД, која под маском „ширења демократије“ ради на обарању неподобних режима широм света, улаже два милиона долара у српску опозицију и рушење председника Александра Вучића!

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је открила руска државна телевизија Раша тудеј, ова агенција директно повезана са злогласним америчким милијардером Џорџом Сорошем, новац је званично наменила за ‘јачање веза између цивилног, приватног сектора и државе Србије’. Међутим, како објашњавају руски и српски експерти, та средства ће пре свега бити искоришћена за специјални амерички рат против утицаја Русије у Србији, као и рушење актуелног режима.

ЈЕЗИВО НОСТРАДАМУСОВО ПРОРОЧАНСТВО ЗА 2018. ГОДИНУ: III Светски рат, најмасовнији земљотрес, лиценца за рађање деце

„Будући добитници помоћи треба да се организују у два правца – ‘јачање правних основа за пружање помоћи и повећање информисаности и учешћа јавности у различитим формама помоћи’. Без обзира на позитивну динамику развоја пружања помоћи у Србији, у тој сфери постоје проблеми које треба решити на рачун издвајања грантова. Оператер програма ће бити регионална канцеларија Агенције на Косову“, наводи се у званичном документу у који је Раша тудеј имала увид.

Руски политиколог Александар Асафов оцењује да је ова финансијска помоћ у ствари покриће за лобирање америчких интереса у Београду и дисциплиновање Вучића, који не жели да се одрекне сарадње са Русијом.

– Председник Вучић је више пута изјављивао да намерава да настави сарадњу са Русијом, што не може а да не забрине Американце. Под маском пружања помоћи, као и ширења демократских вредности крије се намера да се финансира опозиција и опозиционо расположење према српској власти – уверен је Асафов.

Главни уредник ‘Новог стандарда’ Жељко Цвијановић каже да ово још једно у низу руских упозорења Србији не смемо олако схватити.

– Овај низ порука се може читати тако да ће Москва бити ангажованија и да ће пружити много јачи отпор у одбрани Србије. Улазак западног новца за српске НВО и медије очито ће се догодити у сврху већ започете акције, познате и као ‘спречавање утицаја руске пропаганде’. Суштина је, наравно, борба против руског утицаја на Балкану. Неће бити добро ако до таквог руско-америчког судара дође у Србији јер ће наша земља трпети штету… – објашњава Цвијановић.

Вучић: Стижу милиони за моје рушење

Да ће се у Србију ускоро слити милиони са Запада намењени за рушење власти и дестабилизацију земље, упозорио је и сам Вучић прошле недеље.

– Није велика тајна како се финансирају они који ме нападају. Биће то пројекти за ‘одговорну и транспарентну власт’. Биће увек оних који ће плаћати новцем споља да се урушавају влада и председник. То је у складу са законом и добар део тих пара ће завршити у нашој земљи. Немам проблем са тим што раде, народ само треба да зна шта је истина… – рекао је Вучић.

 

Извор: Informer.rs