Србија

СПУСТИ РУКЕ ДОЛЕ БРЕ! Подивљали ученици тукли беспомоћну девојку у АРАНЂЕЛОВЦУ!

Pixabay.com

У позадини се чују смех и галама, а у једном тренутку од насилнице се чуло: „Јел ти јасно, бре?!“

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На адресу портала СрбијаДанас.цом, у оквиру пројекта Друг није мета стигао је узнемирујући видео снимак од једне наше читатељке, која је, како каже, и сама мајка те се брине да се исто ово не догоди и њеном детету.

Да вам од Митровдана на боље крене, изговорите ову МОЛИТВУ СВЕТОМ ДИМИТРИЈУ

Видео је настао у Техничкој школи Милета Николић из Аранђеловца, а садржај је и више него језив. Наиме, група ученика, међу којима се истиче једна девојчица, бесомучно, из све снаге ударају другу ученицу која седи на столици.

У позадини се чују смех и галама, а у једном тренутку од насилнице се чуло: „Јел ти јасно, бре?!“. Шамари су се наставили, а када је нападнута девојчица покушала да се заштити рукама, наређено јој је да „спусти руке доле!“.

Оно што, такође, забрињава јесте и то да нико од ученика није ни покушао да помогне несрећној девојчици, већ су поред смеха, који је одзвањао учионицом, довикивали „добра ти је фризура“, а један, од оних који би требало да су јој другови, држи јој руке како не би могла да се одбрани.

Снимак се завршава ужасавајуће – тако што један од ђака довикне да наилази професорка и да треба да заузму своја места. У том тренутку једна од девојчица из све снаге удара жртву по глави, док јој неко вуче столицу. Тада је снимак прекинут, али судећи по њему ту није био крај.

Како је све изгледало погледајте на приложеном видео снимку:

https://www.facebook.com/229349020551/videos/10155604857785552/

Екипа портала СрбијаДанас.цом контактирала је поменуту школу како бисмо добили тачне информације шта се догодило, које су кораке предузели као и шта се десило са жртвом и насилницима.

Од школе смо добили саопштење које преносимо у целости:

„Поштовани, по сазнању за овај догађај, школа је преузела све законске мере, као и мере предвиђене Протоколом о заштити ученика од насиља, злостављања и занемаривања. Обавештен је Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања, који је предузео мере у оквиру своје надлежности, као и Центар за социјални рад, и МУП, који даље поступају у оквиру својих надлежности. Против свих актера овог догађаја покренут је васпитно-дисциплински поступак“, пише у саопштењу са потписом директора школе Драгана Ранковића.

Центар за социјални рад нисмо успели да добијемо пошто се не јављају ни на један од наведених бројева, а мејл адреса није у функцији, док смо МУП-у послали мејл, али до објављивања овог текста одговор нисмо добили.

Подсећамо, портал СрбијаДанас.цом покренуо је пре две године пројекат „Друг није мета“ који се бави превенцијом и сузбијањем вршњачког насиља. Придружите нам се у борби за безбедну и срећну децу!

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Espreso.rs/Srbijadanas.com