Србија

СРПСКИ ЧЕТНИК ТЕШКО ОПТУЖУЈЕ: Шешељ је лажни војвода! Никад није водио људе да ратују

Војвода не може бити неко ко није учествовао у рату као четник. Шешељ је просто само политичар, тврди Братислав Живковић, командант Четничког покрета

Лидер СРС Војислав Шешељ је лажни четнички војвода, тврди командант Четничког покрета Хаџи Братислав Живковић, који је недавно протеран из Румуније, чланице НАТО, због наводне шпијунаже тамошњих војних објеката.

– Ја сам традиционалиста и војводом не може бити неко ко није водио јединице и учествовао у рату као четник. Шешељ је просто само политичар – наводи Живковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да ли га се Шешељ можда плаши, јер данима не жели да коментарише то што му је забрањен улазак у Румунију и државе чланице НАТО, Живковић одговара:

– Ма чега се он плаши кад је увек уз власт… Једноставно зна да сам Славков (четнички војвода Славко Алексић, прим. аут.) и то је то. А и нема шта да он коментарише оно што ја радим. Никад нисам био његов члан, нити симпатизер. И хвала му на томе што ме не коментарише.

Лидер СРС ни јуче није желео да говори о овој теми. Иако врло радо коментарише разна дешавања и личности, о Живковићу није хтео ни реч да проговори. Правдао се тиме да о његовом случају не зна ништа, тврдећи успут да се никога не плаши, па тако ни актуелног команданта Четничког покрета.

Подсетимо, Живковића је суседна Румунија, која је део Алијансе, пре неколико дана протерала из земље и забранила му улазак наредних 15 година, а све то због наводне шпијунаже и покушаја да дође до тајних података о њиховим војним инсталацијама. Према неким наводима, он је шпијунирао за Русе, а румунски медији чак тврде да му је забрањен улазак у све државе које су чланице НАТО.

Живковић је, међутим, тврдио да није шпијунирао, јер да јесте, они га не би протерали, већ би му одмах судили. Као разлог забране уласка у Румунију он наводи „активности на Криму и у Донбасу, као и страх од могућих шпијунских активности у Румунији“.

Иначе, Живковић је широј јавности постао познат након што је 2014. отишао на Крим да се бори на страни проруруских снага.

Извор: Kurir.rs