Издвајамо Србија

СТЕЈТ ДЕПАРТМЕНТ: Разочарани смо пресудама за паљење амбасаде САД у Београду

Амерички Стејт департмент саопштио је да је разочаран пресудама за паљење амбасаде САД у Београду 2008. године, после митинга „Косово је Србија“.

Фото: Јутјуб

„Ниједан од оптужених није осуђен на затворску казну, без обзира на то што је једна особа погинула, а материјална штета је огромна“, наводи се у писаној изјави портпарола америчког Стејт департмента за Глас Америке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Стејт департмент напомиње да је важно да се правди приведу не само они који су учествовали у нападу, већ, како кажу, они који су били на власти и наредили повлачење полиције са пунктова у близини амбасаде.

„Чекамо почетак суђења петорици полицајаца. Америчка амбасада у Београду блиско је сарађивала са српским властима у истрази. Наставићемо да на овом случају сарађујемо и са Владом Србије, као и са полицијом“, поручује Стејт департмент.

Виши суд у Београду осудио је у уторак на условне казне затвора од по пет и шест месеци четворицу младића због бацања каменица на америчку амбасаду 2008. године у Београду после митинга „Косово је Србија“, док је тројицу ослободио од оптужби.

 

Извор: Танјуг