Србија

Стручњаци вештаче телефон Зорана Марјановића: Откриће где је тачно био у време када је Јелена убијена

Тачно место на којем је био Зоран Марјановић у тренутку бруталног убиства супруге Јелене Марјановић показаће вештачење његовог мобилног телефона и базних станица које су регистровале његов мобилни, пише Ало.

У току је вештачење које ће специјалним истражним техникама утврдити које су базне станице регистровале телефон мужа убијене певачице и са ким је комуницирао у време када се одиграо злочин.

– Браниоци Зорана Марјановића су предложили Вишем јавном тужилаштву у Београду да нареди вештачење извештаја добијених из базних станица које су регистровале мобилни телефон Зорана Марјановића, као и чланова његове породице у време убиства певачице, да би се коначно разјаснило где је ко био у време трагичног догађаја. На основу шеме комуникације и размене смс порука биће јасно ко се налазио у Јелениној непосредној близини и да ли је она свој мобилни држала код себе када је наводно кренула на трчање или је он био код неког другог – наводи овај извор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Вештачење базних станица треба да одреди тачно место са ког је Зоран звао родбину и пријатеље, као и где су остали Марјановићи били у том тренутку – каже извор близак истрази.

Он очекује да ће вештачење вероватно открити и занимљиве смс поруке у телефонима Марјановића, али да остаје питање да ли ће оне моћи да се користе као доказ. У овом случају, наводи извор из истраге, се из необјашњивих разлога крију важни подаци до којих је дошла полиција.

– После обијања трафике полиција доставља извештај базних станица, а у овом случају то није урађено. Полиција је током истраге саслушала 2.000 људи, али тих изјава нема у списима предмета. Ко зна шта све полиција има и шта је открила?

Једно од значајнијих сведочења могло би да буде сведочење Ленке Ђорђевић, васпитачице Зоранове и Јеленине ћерке Јане.

– Према досадашним сазнањима из истраге, она је једина особа која није члан породице Марјановић, а која је међу последњима видела Јелену живу. А на Зоранов позив, чувала је девојчицу док је трајала потрага за Јеленом, па није искључено да јој је Јана можда испричала нешто што би могло да буде корисно за истрагу – наводи анонимни извор из истраге.

Извор: Telegraf.rs/ Alo.rs