Издвајамо Свет

ТЕОРЕТИЧАРИ ЗАВЕРЕ ТВРДЕ ДА ЈЕ ОВО НЛО: Ванземаљци долазе? (ВИДЕО)

У видео снимку који је постављен на њихов канал, он каже да мисли да то уопште није метеор.

Када је један члан посаде на Међународној свемирској станици ИСС снимио мистериозни објекат како улази у Земљину атмосферу, теоретичари завере су почели са тврдњама да је то заправо снимак НЛО, упркос тврдњама Европске свемирске агенције да је у питању метеор, преноси Спутникнеwс.цом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Италијански астронаут Паоло Несполи снимио је тренутак када се светлећа кугла појавила у Земљиној атмосфери 5. октобра. Тајлер Глоцкенер који води Јутјуб канал СецуреТеам10 убеђен је да је ово доказ да ванземаљци постоје.

У видео снимку са њиховог канала, он каже да мисли да то уопште није метеор.

– Видите на снимку да се Земља врти много брже него што би требало, а ми видимо да ова светлост долази из свемира и да се креће брзином од 137.000 км на час. Међутим, ако бисмо имали снимак на којем би се Земља кретала нормалном брзином, видели би да се и овај објекат кретао много спорије – рекао је он.

Европска свемирска агенција је објавила саопштење 16. новембра, да су њихови истраживачи овај предмет описали као ватрену лопту.

– Ватрена лопта је заправо метеор, мала стена из свемира која улази у атмосферу и брже сагорева. Овај метеор се кретао брже од типичног – стоји у саопштењу.

СецуреТеам10 каже да је такође сумњиво што је Европска свемирска агенција овако брзо објавила саопштење, преноси Миррор.

– Они се никада нису огласили овако брзо. Зашто тврде да је у питању метеор ако нису сигурни? Зашто не оду на локацију где би метеор требао да падне? Зашто нам дају успорену верзију снимка уместо нормалне? – пита он.

На овом Јутјуб снимку се такође упоређује овај снимак са метеорском кишом из 2011. године.

– Ако упоредите ово са оним што је метеор заправо, схватићете да ово не изгледа као метеор који је виђен 2011. године – објаснио је он.

 

 

Извор: Телеграф.рс