Издвајамо Србија

ТЕШКЕ ОПТУЖБЕ МАРКА НИЦОВИЋА: ДС има тајну службу још од Ђинђића, ЕВО И ДОКАЗА!

Радуловић је пренео наводне Јанковићеве речи да је ДС још 2004. године кренула у изградњу паралелне службе безбедности. С друге стране, Марко Ницовић за Телеграф.рс каже да демократе имају тајну службу још од времена Зорана Ђинђића

Српску политичку јавност озбиљно је уздрмала изјава председника покрета Доста је било Саше Радуловића, да му је тадашњи омбудсман Саша Јанковић у јануару 2014. године испричао причу о томе како је Демократска странка 2004. године кренула у изградњу паралелне службе безбедности, у ствари апарата за праћење и прислушкивање, и да је та служба сада јача, модернија и боље опремљена од државне. Међутим, адвокат и бивши начелник Управе за сузбијање криминалитета београдског МУП-а, Марко Ницовић тврди за Телеграф.рс, да демократе имају тајну службу још од времена Зорана Ђинђића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Паралелну службу безбедности Демократска странка има још од када је на челу странке био Зоран Ђинђић, значи пре 2004. године, каже за Телеграф.рс, Марко Ницовић, адвокат и бивши начелник полиције града Београда.

– Нису веровали служби безбедности из времена Милошевића, па је ДС је створио приватни систем, који је касније функционисао. То им осладило, па су га користили читаво време, чак су набавили и опрему ван БИА – изјавио је Ницовић.

На констатацију Телеграфа да је то озбиљна и тешка оптужба, Ницовић каже је то лако утврдити и да треба погледати преко царинских декларација која је опрема увезена. Према његовим речима, та паралелена служба и даље постоји, јер је опрема и даље у њиховом власништву.

– Треба испитати увоз високософистициране опреме за прислушкивање, која је увезена у Србију. Посебно за мобилне телефоне и интернет везе. Такође су многи тајкуни имали своју обавештајну службу, која је такође прислушкивала власт – рекао је овај некадашњи шеф београдске полиције.

Претходно су за Телеграф.рс, председник Србије и ДС из 2004. године и садашњи лидер демократа прокоментарисали наводе Саше Радуловића. Борис Тадић је рекао за наш портал да је изјава лидера ДЈБ апсолутна неистина, док је Драган Шутановац, садашњи лидер демократа и некадашњи министар одбране, казао да нема никаква сазнања о наводима Радуловића.

 

 

Извор: Телеграф.рс