Русија Свет

ТРАМП ДА ПОШАЉЕ СВОЈЕ ДИПЛОМАТЕ КОД ДОКТОРА НА ПРЕГЛЕД: Путинов функционер брутално одговорио на америчке оптужбе!

САД треба мање да фантазирају. Уместо тога треба да изврше темељнију медицинску контролу својих дипломата када их шаљу у неку велику земљу, да не би било такве сумње, изјавио је заменик председника Одбора Државне думе Русије за одбрану Швиткин за РИА Новости

Швиткин је на овај начин прокоментарисао оптужбе да је Русија учествовала у „звучним“ нападима на америчке амбасаде.

– Сједињене Америчке Државе немају границу фантазије. Мислим да, уместо фантазирања, САД треба да изврше темељнију медицинску контролу својих дипломата када их шаљу у неку велику земљу, да не би било такве сумње – изјавио је Швиткин за РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У септембру је телевизија Си-Би-Ес саопштила да су се један запослени у Америчкој агенцији за међународни развој (УСАИД) и његова супруга, који су радили у Узбекистану, пожалили на симптоме сличне онима примећеним код дипломата који су били подвргнути „звучном нападу“ у Хавани. У вези са чињеницом да Русија одржава пријатељске односе са Кубом и Узбекистаном, извори Си-Би-Еса су решили да би Москва могла да има везе са нападима.

Стејт Департмент је у октобру саопштио да је више од двадесетак запослених у Амбасади САД на Куби подвргнуто „звучном нападу“ уз помоћ специјалних уређаја.

Извор: vostok.rs