Издвајамо Србија

УДАРНА ВЕСТ! Хитна седница Савета за националну безбедност због најаве да ће БиХ признати Косово

Сазваћемо седницу Савета за националну безбедност, овакве најаве нису добре за ситуацију у региону, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић реагујући на данашњу изјаву бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића да ће БиХ признати Косово.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

– Очекујем да ће председник Србије (Александар Вучић), због најаве Бакира Изетбеговића да ће БиХ признати независност Косова, сазвати Савет за националну безбедност у наредних 48 сати. Ово тело ће размотрити даље кораке државе и наш однос према таквом потезу Изетбеговића – изјавио је Стефановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изетбеговић: БиХ ће признати Косово
Овако министар унутрашњих послова и секретар Савета за националну безбедност Небојша Стефановић, за „Новости“, кометарише изјаву бошњачког члана Председништва БиХ.

Изетбеговић је за „Дојче веле“ рекао да је БиХ већ требало да призна Косово и да планира да то учини.

– Волео бих да ово није тачно и да се ради о лошој интерпретацији Изетбеговићеве изјаве, јер нажалост, ако је истина, то је један од најтежих удараца које Србији може да нанесе једна суседна земља – каже Стефановић.

То, према његовим речима, не може бити ни добронамерно ни позитивно у односима Србије и БиХ.

– Не знам да ли Изетбеговић разуме колико компликује и усложњава ситуацију у региону. Не само односе између две земље, већ и између два народа. Поготово после свих позитивних сигнала које су председник и Влада Србије пружили у БиХ, после свих позитивних ствари које смо учинили у међусобној сарадњи – рекао је Стефановић.

 

 

Извор: Večernje novosti