Србија

ФОРЕНЗИЧАР: УБИЦА ИСКАЛИО БЕС НА ЈЕЛЕНИ! Злочин се догодио за два минута, певачица је умрла у НАЈГОРИМ МУКАМА!

Фото: Јутјуб

Девет удараца оштрим предметом у потиљак усмртили су Јелену Крсмановић пре 19 месеци. Како објашњава форензички психолог Милан Костић, такав начин убиства указује на то да је нападач од самог почетка имао намеру да је убије

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Трагична судбина певачице из Борче потреса Србију већ 19 месеци. Мистерија која се везује за њено убиство, али и нестанак и дан-данас не јењава. Убица је певачицу напао с леђа, након чега јој је задао девет удараца оштрим предметом у главу. Према речима форензичког психолога Милана Костића, глава је највиталнији део тела, те повреде које се наносе ударцима у њу у неком сукобу користе се као сигуран доказ да нападач жели да жртви нанесе тешку повреду или смрт.

ОРБАН СЕ ЗАКЛЕО: Ухапсићу Џорџа Сороша због…

– Смртне повреде се највише везују за горњи део тела. Када неко изнесе одбрану да то није хтео да учини, то се у судској пракси не признаје као тачан исказ него се узима као тешка повреда у којој постоје убилачке намере – покушај убиства. Не може да ако неког нападач гађа у главу да каже „нисам хтео“. Напад на главу се узима као врста доказног материјала за тешке повреде или убиство. Тај напад на главу је доказ убилачке намере – наводи Костић за „Блиц“.

Како објашњава, гледано са психолошке стране, сваки човек зна да повреда главе, уколико је озбиљна, може да изазове велике последице или смрт.

– Напад на горње делове тела је врста доказног материјала да неко може да се терети да је желео смртни исход. У конкретном случају Јелене Крсмановић може да се закључи да су ударци били довољни за постизање тог циља и да ту постоји намера да дође до смрти покојнице. То се показује током следа догађаја: особа губи свест, пада, не даје знаке живота. То је довољно да нападач заврши акцију – наглашава Костић.

Према речима нашег саговорника, женске особе су оне које најчешће трпе овакву врсту оштећења.

– То је једна врста судске статистике. Ја бих се позвао као нападом на живот и тело, то су најозбиљније повреде и када до тога дође акција се прекида. То говори о намери да постоји целисходна акција. Тај циљ се већ испунио. Нема потребе да се сакати јер није то био ни циљ. Када би био у питању патолошки афект, то у овом случају значи да су овакве повреде дошле у одређеној ситуацији у којој није било ни времена да нешто дуже и трају. А мислим да све што се одиграло око убиства певачице није трајало дуже од минут-два. Јер су повреде биле у низу – наглашава он.

Подсетимо, Зоран Марјановић ухапшен је средином септембра због сумње да је починио тешко убиство, односно да је убио своју супругу Јелену Крсмановић у априлу 2016. године у насељу Црвенка крај Борче. Против Марјановића се наставља истрага у Вишем јавном тужилаштву у Београду због кривичног дела тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора. Марјановић је ухапшен 15. септембра, након готово годину и по дана од убиства.

Костић закључује да су повреде на глави Јелене Крсмановић нанете једна за другом, те се самим тим говори у убиству из страсти.

– Повреде у низу које кратко трају указују на то да је убица у ствари искалио бес – закључује Костић.

Извор: Blic.rs/Informer.rs