Србија

ХРВАТИ БУШЕ СРБИЈУ ПО НАЛОГУ СОРОША! Тајкунско-усташка завера против наше државе!

Мађари објавили списак посланика у Европском парламенту који су плаћеници америчког милијардера Џорџа Сороша. Међу њима и Хрвати, који у Бриселу отворено минирају Београд у евроинтеграцијама

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватски посланици у Европском парламенту већ годинама, готово од почетка преговора Србије и Европске уније о чланству, минирају Београд по налогу злогласног америчког милијардера Џорџа Сороша!

Угрожена цела Европа

Наиме, мађарске власти су објавиле документе у којима се налази чак 226 посланика Европског парламента које је Сорошева организација „Фонд за отворено друштво“ прогласила за „савезнике“. Међу њима се налази и пет хрватских парламентараца, чија посланичка група у Бриселу разним изјавама и резолуцијама отворено минира Србију у процесу евроинтеграција!

На списку Сорошевих савезника, тврде званичници из Будимпеште, налази се седам потпредседника Европског парламента, шефови одбора, координатори, па чак и бивши председник ЕП Мартин Шулц. Кад је реч о хрватским посланицима, за Сороша раде Тонино Пикула, Давор Шкрлец, Биљана Борзан, Јозо Радош и Иван Јаковчић.

Према речима Золтана Ковача, државног секретара за јавну дипломатију Мађарске, ово угрожава целу Европу, укључујући и државе чланице ЕУ и земље које то желе да постану.

– Уколико овај извештај угрожава само Мађарску, то можда и не би био велики проблем. Мађарска влада се навикла на борбу против неоснованих оптужби и лажних информација које су користили заговорници овог радикалног програма Отвореног друштва. Али овог пута није само Мађарска угрожена. Ово угрожава будућност Европе као целине! – упозорава Ковач.

Лидер Српског народног већа у Хрватском сабору Милорад Пуповац каже за Информер да ове информације свакако треба проверити.
– Лично, немам сазнања о томе. С друге стране, знам само да је Сорошев утицај, који је некада постојао, преузет од стране ултраконзервативних и националистичких снага у Хрватској… – подвлачи Пуповац.

Саво Штрбац, директор центра „Веритас“, потврђује да Сорош дуго има уплива у међународним односима.
– Знам да Сорош преко огромног богатства већ дуго времена има велики утицај на глобалну политику. Према мојим сазнањима, Сорош је унук једног Павелићевог министра, па ме уопште не чуди његов утицај на хрватске посланике у Европском парламенту кад је реч о односу према Србији – истиче Штрбац.

Антисрпско деловање

Иван Костић, председник Одбора за Србе у региону, нема дилему да је то што пишу мађарски медији истина.
– Они познају Сорошево деловање. Финансирање посланика Европског парламента и невладиних организација у Европи усмерено је на урушавање суверенитета држава. Сорошево вишедеценијско политичко деловање на Балкану има антисрпски карактер, тако да је сигурно успео да поткупи и неке европске парламентарце да раде против српских интереса у међународним институцијама – закључује Костић.

 

Извор: Informer.rs