Регион Србија

ХРВАТИ ОПТУЖИЛИ СРБЕ ЗА СПЕКТАКУЛАРНУ ПЉАЧКУ ТРЖНОГ ЦЕНТРА: Само су они способни да изведу тако нешто!

Pixabay.com

Страсти у Хрватској се не стишавају после филмске пљачке у загребачком тржном центру City Centar One, кад је група разбојника упала у продавницу сатова и однела баснословно вредан плен

Тако портал 24 сата као потенцијалне учиниоце означава чланове банде Пинк Пантер, коју предводе Срби и Црногорци.

– Не можете ићи у такве пљачке ако немате договорену продају. То се само тако ради. Највећа опасност је узети нешто и задржати то код себе, чекати и оставити у земљи у којој је украдено – описао је својевремено један од Пинк пантера пљачке драгуља, накита и сатова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пинк Пантери уз себе увек имају штоперице, јер након 30-ак секунди разбијања излога морају побећи како би што лакше избегли полицију. Уз то, у пљачкама никад нема људских жртава. Радници остају у шоку и под стресом, али никад нису имали тежих последица.

Зато је та банда, осим у досијее, ушла у легенду.

Поштујући та сва правила, пише портал 24 сата, двојица маскираних и наоружаних бандита опљачкала су трговину сатовима Крона прошлог петка у загребачком трговачком центру Цитy Центар Оне. Док је један разбијао излоге и скупоцене сатове трпао у торбу, други је, наоружан пиштољем, претио радници и свима осталима који су се затекли у центру.

С милионским пленом истрчали су из тржног центра, одгурнули припадника обезбеђења који им се нашао на путу и побегли на мотоциклу.

План пљачке био је софистициран јер су морали знати кад ући, шта узимају, колико ће људи бити, која им је рута за бекство и колико имају времена.

Полиција је због овога проверила пописе људи који су одсели у загребачким хотелима, а тражили су двојицу који би одговарали висини, начину кретања, одећи и осталим познатим информацијама из истраге.

Иначе, организација Пинк Пантер има око 200 чланова, нема пирамидалну структуру и шефове чијим би затварањем полиција зауставила разбојништва. Чланови раде слично, у малим групама. Зато су полиције широм света ухапсиле педесетак њихових разбојника.

Фото: Pixabay.com
Извор: Vesti online