Издвајамо Спорт

ХРВАТИ У ШОКУ: Носио је дрес Хрватске репрезентације а сад ће играти за Србију (ВИДЕО)

Селектор рукометаша Србије Јовица Цветковић најавио је да ће „Орлови“ на предстојећем Европском првенству у Хрватској бити јачи за 26-годишњег средњег бека Стефана Вујића!

Вујић је рођен у Хрватској и наступао је за млађе селекције ове државе. Сада је, с обзиром да су му родитељи Срби, одлучио да наступа за „Орлове“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кандидат за ЕП биће и Стефан Вујић из румунске Стеауе. Он је 91. годиште. Када сам причао о организацији игре, он би могао да има ролу тог средњег бека потпуно посвећеног екипи. Искусан је играч, наступао је за Хрватску. Рођен је у Хрватској, родитељи су му Срби и од скора има српско држављанство. Људи из Савеза ће гледати да реше папирологију везану за њега како би могао да буде кандидат за састав на ЕП 2018. Стефан је организатор игре, борац, ратник, реализатор, добар у одбрани и нападу. Волим такве играче – рекао је Јовица Цветковић.

Вујић би деби наступ у дресу Србије могао да оствари 12. јануара наредне године, и то управо против Хрватске на старту Европског првенства. Хрватска је домаћин Еура, а Србија и Хрватска се налазе у истој групи која ће се играти у Сплиту.

Медији из Хрватске су посветили доста пажње одлуци Вујића да убудуће наступа за Србију. Вујић је добро познат хрватској јавности, не само као репрезентативац, већ и као играч Пореча и Загреба, редовног учесника Лиге шампиона. Вујић је био и аутор најлепшег гола у Лиги шампиона 2015. године као члан Загреба.

Медији у Хрватској сматрају да ће одлука Вујића изазвати велике контроверзе.

Јутарњи лист истиче: „КАКАВ НЕОЧЕКИВАНИ ОБРАТ КОЈИ ЋЕ ИЗАЗВАТИ ВЕЛИКЕ КОНТРОВЕРЗЕ Бивши репрезентативац Хрватске и играч Загреба играће за Србију против нас на Еуру“.

Вечерњи лист истиче да би Вујић могао да дебитује за Србију управо против своје бивше репрезентације: „Играо за Загреб и Хрватску, а сад ће играти за Србију!? И то против нас!“

Портал Индеx истиче да ће „Орлови“ бити знатно јачи на предстојећем Европском првенству: „ВЕЛИКО ПОЈАЧАЊЕ СРБИЈЕ Играо за Хрватску, а на рукометном Еуру наступиће против ње“

Сличну реакцију има и портал 24сата: „Играо за Хрватску, а на Еуру ће заиграти за Србију против нас“.
Извор: Курир спорт