Издвајамо Свет

ХРВАТ ОТКРИО: Ја сам 2006. у хашку судницу унео бомбу и нико није приметио, ето како је Праљак унео отров

Фото: Јутјуб

Бранко Лазаревић, некадашњи шеф екипе за увиђаје загребачке полиције, унео је 2006, бомбу у судницу Хашког суда, где је сведочио на суђењу некадашњем председнику РСК Милану Мартићу.

„Ја сам 2006. био сведок на Мартићевом суђењу. Када сам договарао сведочење, хашки службеници су ми рекли да понесем у Хаг звончић, односно ‘КБ1’, и уз то да понесем неколико крхотина и да им тамо све то покажем у судници“, испричао је Лазаревић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Људи који су га спремали за сведочење казали су му да обезбеђењу аеродрома, ако му нађу пронађу бомбу, каже да је за потребе сведочења. Ставио је бомбу у торбу и понео још неколико крхотина.

„Занимљиво да ми ни на аеродрому а нити на многобројним претресима приликом уласка у зграду суда то није пронађено. Када сам у судници рекао да сам донео бомбу и да ћу им то показати, они су се изненадили како сам то могао да пронесем и кроз аеродром и кроз зграду суда.

Ето, када сам ја могао да донесем бомбу у судницу, како онда не би Праљак могао да унесе пар капи некога отрова“, закључио је Лазаревић.
 

Извор: Курир.рс / Dnevno hr