Издвајамо Србија

ХУМАНОСТ И РУСКО-СРПСКО ПРИЈАТЕЉСТВО НА ДЕЛУ: Кустурица игра против Руса фудбалску утакмицу за ПОМОЋ БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ

Славни српски режисер Емир Кустурица и његов тим одиграће сутра са руским званичницима из Владе Московске области, хуманитану фудбалску утакмицу у Балашихи, недалеко од Москве, ради прикупљања средства за лечење тешко болесне деце

У Балашихи ће се 6. новембра одржати фудбалска утакмица између два необична тима. С једне стране терена биће запослени у Влади Московске области, а с друге екипа светски познатг режисера и музичара Емира Кустурице, наводи се у саопштењу прес-службе Министарства физичке културе и спорта тог руског региона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је пренео Спутњик, Кустуричину екипу чиниће чланови његове групе „Но смокинг оркестра“.

У састав противничког тима ушли су шеф администрације губернатора Михаил Кузњецов, министар за физичку културу и спорт региона Роман Терјушков и његов замјеник Роман Широков, бивши капитен руске фудбалске репрезентације.

Пријатељска утакмица се игра у оквиру пројекта „Арт фудбала“ и део је глобалне кампање „Под заставом племенитости“, са циљем да се прикупе средства за лечење тешко болесне деце.

Организатори „Арт фудбала“ традиционално на спортским и музичким догађајима окупљају познате глумце, уметнике, спортисте, политичаре и друге јавне личности из разних земаља како би скренули пажњу на друштвене проблеме и помогли онима којима помоћ најпотребнија.

 

 

Извор: rs.sputniknews.com