Србија

ЦИА ОКУПИЛА ХРВАТЕ, ЦРНОГОРЦЕ, ШИПТАРЕ, МАКЕДОНЦЕ! Спрема уличне нереде и велики УДАР НА СРБИЈУ И СРПСКУ!

Фото: Јутјуб

Западни центри моћи наложили су обавештајним службама региона да појачају деловање против интереса Србије. У средишту нове антисрпске обавештајне офанзиве биће подривање Републике Српске, угрожавање економских веза наше земље са земљама Истока, али и изазивање унутрашње нестабилности и немира

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Договор о здруженој шпијунској акцији против Србије, према сазнањима Новости донет је прошлог месеца на састанку у Подгорици, организованом под покровитељством ЦИА.

Овом скупу присуствовали су представници тајних служби Хрватске, Македоније, Албаније, БиХ, Косова и Црне Горе. Они су тамо примили налог да појачају активности усмерене на Србију и Републику Српску.

Ове информације, према добро упућеним изворима нашег листа, саставни су део политике новог загревања никад охлађених односа у региону. У овом пакету су и акције у илегалној војној обуци младих Бошњака у режији Бакира Изетбеговића и ратних команданата из редова СДА, али и наоружавање Хрватске и њена антисрпска реторика.

Важне карике овог специјалног рата су и улазак Црне Горе у НАТО, настојање да се формира такозвана војска Косова и на проалбанским основама преуреди Македонија.

– Изазивање унутрашње нестабилности и нереда најјаче је оружје на које западни стратези рачунају, Критичан ће бити тренутак када САД и НАТО схвате да ни фазом специјалног рата не могу да успоставе контролу над Србијом – каже војни аналитичар Љубан Каран.

Опасност је у томе што виша фаза може да склизне у оружану агресију.

Каран подсећа и да је већ сада јасно да терористистичке акције против Србије није тешко подстаћи јер у нашем окружењу постоје бројне групе и појединци које можемо третирати као мотивисане и добро обучене терористе. То је случај, како упозорава, са групама под контролом бошњачког руководства у БиХ, а ту су и приштинске власти на Косову, и све заједно су под капом Запада.

Промене у систему одбране протеклих година свакако су ишле наруку западним центрима моћи. Прелазак на бригадну организацију, укидање зона одговорности, суспензија обавезног служења војног рока и одумирање система цивилне заштите, под велом реформе оружаних снага, утицали су на слабљење механизама државне заштите.

Готово сваки покушај Србије да набави модерно наоружање или војну опрему или направи промену у систему одбране тенденциозно се проглашава ударом на мир у региону.

Овакав распоред снага у регионалној шах-партији за српске службе безбедности, међутим, није новост. Како објашњава добро обавештени саговорник Новости из врха домаћег обавештајног апарата, Србија има припремљен одговор за сваку верзију потенцијалног удара.

– Поред праћења локалних екстремистичких група које су најчешће оружје налогодаваца, велики посао је и прикупљање информација о сваком наговештају промене политичке климе у региону – каже наш саговорник и додаје.

– Задатак војске је да што боље организује снаге за све мисије – од одбране земље до помагања цивилима. Тај посао се одвија свакодневно, а постепено се подиже и систем који је годинама разаран.

 

Извор: Novosti.rs