Србија

ЦИА УДАРА НА СРБИЈУ! На састанку у Подгорици договорене „радикалне мере“ ПРОТИВ БИА И ВЛАСТИ У СРБИЈИ!

Фото: Јутјуб

Шефови служби Црне Горе, БиХ, Македоније, Албаније, ‘Косова’ и Хрватске на позив ЦИА састали се у хотелу ‘Подгорица’ од 23. до 25. октобра. Договорене ‘радикалне мере’ против државног врха Србије и заједнички удар на БИА * Србија означена као ‘руска база’ на Балкану

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Америчка Централна обавештајна агенција (ЦИА) организовала је прошлог месеца састанак шефова црногорске, македонске, албанске, ‘косовске’, босанске и хрватске тајне служе у хотелу ‘Подгорица’ у главном граду Црне Горе! На том састанку договаран је удар на Србију, ексклузивно открива Информер!

Скуп обавештајаца из региона, како сазнајемо, одржан је од 23. до 25. октобра, а током њега су предложене и усвојене ‘радикалне мере’ против државног врха Србије и удар на Безбедносно-информативну агенцију (БИА). Србија је на овом састанку, преносе наши одлично обавештени дипломатски извори, означена као ‘опасна руска база на Балкану’ преко које Владимир Путин покушава да дестабилизује читав регион!?!

Албанци најгласнији

Сазнања и документација до којих смо дошли указују и на то да су шефови тајних служби, осим оперативних, договорили и „медијске активности против руске пропаганде“, које ће бити плаћене из западних фондова.

– Све службе из региона, конкретно СОА из Хрватске, ШИК из Албаније, УБК из Македоније, „КИА“ са такозваног ‘Косова’, ОСА из БиХ и АНБ из Црне Горе, под окриљем ЦИА састале су се од 23. до 25. октобра 2017. у хотелу „Подгорица“. Тема састанка биле су активности руских обавештајаца на Балкану и њихов рад са српским обавештајцима у циљу наводне дестабилизације региона. У оптужбама на рачун Србије били су најгласнији чланови „косовске“, албанске и македонске тајне службе, који су предлагали радикалне мере и интензивирање заједничког рада према БИА – преноси извор Информера, високо позиционирани српски обавештајац. Према његовим речима, на састанцима у Подгорици предлагане су и ‘јако озбиљне мере’ против државног руководства Србије.

– Председник Вучић и његови најближи сарадници таргетирани су као највећи проблем и претња стабилности региона!?! Због тога је закључено да треба да се свим обавештајним силама крене на њих! У склопу мера, посебан значај дали су медијским активностима за које ће користити западне фондове за борбу против руске пропаганде – преноси наш саговорник.

Како сазнајемо, ово није први састанак шпијуна из региона на којем се планирала стратегија против Србије.

– Први састанак, на нивоу директора служби, одржан је у Бечићима и трајао је од 10. до 12. јула 2017. Потом је одржано још неколико сусрета стручњака који се баве наводном руском шпијунажом из поменутих служби – тврди наш саговорник.

Ниједан званичник јуче није желео званично да коментарише наша сазнања. На другој страни, незванично у врху државе речено нам је да су упознати са овим плановима.

– Без обзира на то колики ће притисак бити и какве се све завере спремају, Србија остаје доследна у војној неутралности и сарадњи са Русијом, уз сарадњу с осталим државама и војним савезима. Свесни смо да то неће бити лако, али нећемо попустити под притисцима… – рекао нам је јуче један од највиших државних функционера који је ‘због осетљивости теме’ инсистирао на анонимности.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да се одавно зна да све службе у региону, осим наше БИА, потпуно контролише ЦИА.

– Нису се они окупљали у Црној Гори због размене података, већ да добију инструкције. Све ове службе, на челу са ЦИА, усмерене су против Русије, али и Србије и РС. Њихов циљ јесте елиминација руског утицаја и што јачи притисак на Србију. Вероватно су успут прикупили и податке за случај да превагне ратна опција као решење ‘балканског проблема’ – упозорава Каран.

Спремни на све

Бивши оперативац ДБ Божо Спасић истиче да је ово јасно упозорење да је режим у Србији у великој опасности.

– Суседне обавештајне службе размењују информације, а посредници су им стране амбасаде, пре свега Американци. Амбасаде постају главни шпијунски центри у којима се разматра елиминација руског утицаја на Балкану. Они знају да се то може урадити једино ако се дестабилизује и свргне Вучићева власт. Србија већ трпи притиске због Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, а могу да замислим на шта су све спремни како би срушили Вучића и сузбили руски утицај – закључује Спасић.

 

Извор: Informer.rs