Србија

ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ ЛОВИО ШИПТАРА И КУМА О СЛУЧАЈУ МАРЈАНОВИЋ: Мала Јана је могла да види Зорана како јој убија мајку!

Фото: Јутјуб

Теорија о непознатом манијаку који је усред дана ту случајно наишао, убио Јелену Марјановић и онда нестао без трага је немогућа, каже Новаковић, један од најискуснијих српских полицајаца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пуковник Миле Новаковић, бивши начелник Управе криминалистичке полиције и један од најискуснијих српских полицајаца, тврди да је Јелену Марјановић убио неко њој јако близак – или члан породице или добро познат пријатељ.

Новаковић, после 19 месеци од злочина који потреса целу Србију, први пут детаљно говори о овом случају и каже да не постоји никаква шанса да је несрећна Јелена жртва непознатог манијака који је случајно налетео на њу.

Саговорник каже и да је, што време више протиче, све теже и теже расветлити овај злочин.

– Старо правило каже да што дуже траје истрага, то све више ствари иде наруку убици. Тешко је после толико времена прикупити ваљане материјалне доказе. На основу мог искуства могу са великом сигурношћу да кажем да се убица крије у кругу Јеленине породице или пријатеља. То је неко њој јако близак, неко у кога је она имала поверења – каже Новаковић, који одбацује теорију о „случајном манијаку“.

– Пазите, усред бела дана, по веома лепом времену, на некој тамо ливади, јако тешко може да се деси да се случајно појавио неки манијак који нападне и убије жену, а онда нетрагом нестане… – каже Новаковић.

– Наравно да може, то је данас редовна процедура. Ви можете узети листинге и тачно видети где су мобилни телефони окривљеног и жртве били, рецимо, у тренутку убиства. Прецизност се своди на мали круг, од свега педесетак метара. Верујем да су колеге то већ утврдиле убрзо након злочина… – навео је Новаковић, који је истраживао убиство премијера Зорана Ђинђића и злочине „земунског клана“.

Међутим, како се сазнаје, вештачење мобилних телефона Јелене, Зорана и његове породице још нису стигла у тужилаштво. Такође, у списима тужилаштва још нема резултата још неколико вештачења, укључујући ДНК трагова непознатог мушкарца нађених на доњем делу Јеленине тренерке, на домалом прсту, одакле је скинута њена бурма која је нестала, као и на шипражју на месту где је нађен њен леш.

Зорана, за сада, највише терети његов ДНК траг нађен на блату на Јелениној глави. Ипак, тек када у тужилаштво буду стигли сви материјални докази које је полиција прикупила током истраге, биће познато колико је „чврст“ случај против Марјановића, јер саслушања досадашњих сведока нису пуно помогла да се разјасне сви детаљи убиства.

Наиме, од осам сведока који су до сада саслушани у тужилаштву, четворо њих су чланови породице Марјановић – отац Владимир, мајка Зорица, брат Милош и син Урош. Они су искористили право да не сведоче као најближи сродници осумњиченог. Преостало четворо нису имали никаква непосредна сазнања о Јеленином убиству.

Извор: Курир