Србија

ШОК ЗА СВЕ: Генерал Младић у Хагу открио ко му је убио ћерку!?

И ћерку сте ми убили, онакво дете… Дали сте Аркану да је убије! Овим речима, храпавим гласом пуним туге и не кријући сузе, које су текле у потоцима, српски генерал Ратко Младић просуо је у лице затворских чувара најболнију истину свог живота. Мистерију смрти своје мезимице Ане, која је трагично настрадала 24. марта 1994, како сазнаје Српски телеграф, Младић је открио непосредно пред одлазак у Хаг.

 

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Да сумње генерала нису далеко од истине, која се потпуно разликује од званичне верзије о самоубиству, потврђује и бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић, који открива да је зла крв између Младића и Аркана дуго колала, те да није искључено да је краљ српског подземља на најсуровији могући начин сервирао своју освету генералу.

– Младић је буквално протерао Аркана из Босне! Везаног као џукелу у приколици камиона, претерао га је преко Дрине и рекао му: „Немој да ти је пало на памет да си више икад крочио у РС“. То заиста више никад нису урадили ни Аркан ни његови људи. Није искључено да је Жељко из освете и повређене сујете ударио Младића тамо где ће највише да га боли и убио му ћерку – каже Ницовић за Српски телеграф.

Донекле, потврду ове приче дала је Љиљана Булатовић пре неколико година.

За Ратка Младића не постоји никаква сумња да му је ћерка убијена, а ухапшени генерал зна чак и име човека, Србина, који је Ану убио, тврди за Пресс Љиљана Булатовић, ауторка књиге „Рапорт команданту“. Булатовићка каже да јој је лично Младић рекао да су му убили ћерку. Званична верзија смрти Ане Младић (23) гласи да је она извршила самоубиство очевим пиштољем пре 17 година у породичној кући на Бановом брду.

Према речима Љиљане Булатовић, Младић је и на седници Скупштине Републике Српске 1994. године рекао да му је ћерка убијена и да је страдала од српске руке.

– Све то већ постоји у мојој књизи. Поред тога, постоји и сведочење једне рођаке, која је рекла да јој је Ана, тада студенткиња медицине у Београду, причала да јој Београђани прете зато што је Раткова ћерка и да жели што пре да оде из Београда и да се придружи оцу, за кога је била јако везана – прича Љиљана Булатовић, и додаје да би Младић сада могао да каже истину о смрти своје ћерке.

Филмска љубавна верзија

Подсетимо, после мистериозне смрти Ане Младић 24. марта 1994. године, у јавности је почело да се спекулише о мотивима њеног наводног самоубиства, па су се појавиле две различите верзије.

По једној, више филмској, Ана је била заљубљена у једног момка из Босне, који се противио рату, а који је потом погинуо у Сарајеву. Друга верзија каже да је била тешко болесна, па је одлучила да себи прекрати муке. Љиљана Булатовић, међутим, тврди да је истинита да су Ану убили Младићеви непријатељи.

– Све те приче о самоубиству су измишљене. Поуздано знам да је Ана била у вези са једним момком из Скопља, а не из Сарајева. Она је убијена из политичких разлога, да би се извршио притисак на Ратка.

Проценили су да ће га то избезумити и да ће се због тога на ратишту понашати сурово. Али Ратко је снажан човек и они чак ни тим чином нису успели да га избаце из такта. Па, он је преживео два срчана и три мождана удара – каже Булатовићка.

 

Извор: Рапублика, Пресс