Србија

ШОК ОТКРИЋЕ! АРКАН ШАМАРАО МЛАДИЋЕВЕ ВОЈНИКЕ: Шишао их на ћелаво!

Жељко Ражнатовић брутално понижавао припаднике ВРС, због чега је генерал тражио да се он протера из Крајине, открио Бранислав Пухало

Жељко Ражнатовић Аркан, некадашњи командант паравојне формације Српска добровољачка гарда, која је учествовала у рату у БиХ, шамарао је и шишао на ћелаво војнике који су били под командом Ратка Младића.

Ово је потврдио Бранислав Пухало, некадашњи шеф обезбеђења генерала Ратка Младића, у „Ћирилици“ на ТВ Хепи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пухало је казао да је Аркан више пута долазио у Бијељину и Зворник, да се с Младићем није сусретао, те да је ратни командант Војске РС „вазда био противник те паравојске“.

Како је сакрио генерала
КАД СУ УХАПСИЛИ СЛОБУ, РЕКАО САМ МЛАДИЋУ ДА БЕЖИ

Пухало је казао и да је до 2002. био шеф Младићевог обезбеђења. Када је ухапшен Милошевић, отишао је код Младића и рекао му да би требало да напусти место становања:
– Послушао нас је. Са неколико аута смо кренули, мењали смо аутомобиле да бисмо заварали траг, у једном тренутку је он прешао у други ауто и отишао у непознатом правцу.

Није подносио паравојску

– Они су хтели да ратују кад хоће, да кажу: „Данас је светац, ја не ратујем“, све мимо војничких правила – описао је Пухало „начин ратовања“ паравојних формација.

На констатацију новинара да је Младића погодило када су у Санском Мосту, усред операције „Олуја“, Аркан и његови шамарали генералове војнике, те да он то није могао да поднесе, Пухало је потврдио:

– Младић то није могао да поднесе. То се дешавало. Они су шамарали, шишали на ћелаво и онда је Ратко наредио да се Аркан протера и да не борави на територији Крајине. Међутим, десило се нешто друго. Ми смо обилазили једну бригаду којом је командовао Перо Чолић, који је касније постао начелник Генералштаба, на потезу према Кључу, и после два-три дана ми поново прођемо туда и они на истом месту. Ратко пита: „Шта радиш овде, што не идеш са војском напред?“, а он каже да не може да трпи ватру, ово-оно… „Где је Аркан“, пита Младић, а овај каже: „Он је 15 километара испред.“ „Е, у праву је Аркан што вас шиша…“

Пухало се осврнуо и на смрт Младићеве ћерке Ане и, како наводи, верује да она није извршила самоубиство, већ да су је убиле стране службе.

Он каже и да генерал никога није окривио за смрт ћерке.

– Није он именовао никога. Мислим да су то урадиле неке стране обавештајне службе – казао је он, а приче које су се недавно појавиле, да је Аркан убио Младићеву ћерку, прокоментарисао је речима:
– Ја о томе не могу да коментаришем, а чисто сумњам да је Аркан то урадио.

Породична трагедија

И сам Пухало је преживео тешку породичну трагедију. Супруга (33) и син (3) нађени су 29. новембра 1994. утопљени у Чукаричком рукавцу са траговима насиља. Починиоци никада нису откривени, иако су истрагу водиле и војска и цивилна полиција.

На констатацију новинара да се причало да су његову супругу и сина убили муслимански терористи убачени у Београд, Пухало је казао да је и сам чуо те приче, али да то није доказано.

– Али вероватно јесу неке службе урадиле то – казао је он, као и да и даље истражује шта се десило његовој породици, те да мисли да ће се једног дана открити све.

О Сребреници
МЛАДИЋ У РАТУ НИЈЕ НОСИО НИ ПИШТОЉ

Сребреница је, каже Пухало, узета без много напора.

– Били смо у центру града, у штабу у ком је био Насер Орић, и одатле покупили сву документацију – за сва њихова силовања, убиства, они су све записивали. Орић је упадао у српска села, лично убијао, одсецао главе – казао је Пухало и додао да Младић као командант није носио ни пиштољ.

– Он није опалио ни метак у рату. Ја сам носио „хеклер“ и пушку, кад је (Младић) улазио у Сребреницу, дао сам му „хеклер“ да не буде да је ушао ненаоружан – навео је он

Извор: Kurir / Katarina Blagović