Издвајамо Спорт

ШТА ЋЕШ САД КОКЕЗА? Пикси одбио да преузме репрезентацију Србије!

Фото: Јутјуб

Драган Стојковић Пикси поручио је да је дефинитивно одбио понуду да води Србију на Светском првенству у Русији

Легендарни фудбалер је у опширном интервјуу за кинески сајт „Фудбалске вести“ објаснио да не би могао упоредо да ради као тренер Гвангџуа Р&Ф и као селектор Србије, па је зато одлучио да са клубом продужи уговор до 2021.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Једног дана сигурно ћу радити као селектор, а видећемо хоћу ли водити Србију или можда Кину
Драган Стојковић, тренер Гвангџуа

Одали му признање

Стојковић је јуче присуствовао победи Србије над Кином од 2:0 у пријатељском мечу у Гвангџуу. Многи су то протумачили као Пиксијеву припрему за преузимање селекторске позиције, међутим од тога неће бити ништа.

– Дефинитивно остајем у Гвангџуу и у наредном периоду то ће бити мој једини посао! Сматрали су у мојој земљи да сам најбољи кандидат да преузмем репрезентацију и сматрам да је то дивно признање за мој досадашњи тренерски рад. Било ми је изузетно тешко да одлучим, али преломио сам. Дакле, сви су упознати с мојом одлуком, нећу бити селектор Србије – рекао је Пикси.

Стојковић је потом објаснио да није заувек затворио себи врата националног тима, већ је одлучио да одбије понуду коју му је послао председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.

Кокеза остао без адута

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза остао је без решења за селекторску клупу после Пиксијеве одлуке да остане у Кини. Кокеза се све време надао да ће успети да наговори легендарног фудбалера да води „орлове“ барем на Мундијалу у Русији. Сад је руководство ФСС у проблему и све су већи изгледи да вршилац дужности селектора Младен Крстајић остане на тој позицији до краја Светског првенства.

– Никад нисам размишљао о опцији да у исто време водим и Гвангџу и репрезентацију, јер онда ниједан посао не бих радио довољно добро. Понављам, указана ми је част тиме што ми је понуђено да водим репрезентацију своје земље, али тај случај је затворен за сада. Једног дана сигурно ћу радити као селектор, а видећемо хоће ли то бити на клупи Србије или можда Кине. Засад сам окренут искључиво Гвангџуу и желим да овај клуб учиним славним – објаснио је Стојковић.

Заслужио награду

Српски стручњак је номинован за тренера године у Кини иако је са Гвангџуом завршио на петој позицији у лиги.

– Ако се узме у обзир у каквој смо конкуренцији стигли до пете позиције и какве смо партије пружали током целе сезоне, уопште нисам изненађен што сам кандидован за тренера године. Видећемо овог викенда хоћу ли добити признање. Без обзира да ли добијем награду или не, то ме неће спречити да радим још јаче и боље у наредном периоду. Моја номинација је награда за целу екипу и потврда да смо радили одлично целе године – истакао је Стојковић.

 

 

Извор: Вл. Томковић / Информер.рс