Србија

Јеленине свеске крију траг до убице? Откривен кључни детаљ из истраге злочина који годину и по дана тресе Србију

Непосредно после убиства Јелене Марјановић које се догодило у априлу 2016. године, полиција је у кући Марјановића пронашла њене свеске, укупно четири комада, у којима је бележила своје односе са мужем и укућанима. Ово је, како пише Информер, вероватно последња до сада необјављена тајна из истраге злочина који тресе Србију годину и по дана.

Графолози су анализом свезака добили детаљан извештај Јелениног односа са мужем и његовом породицом, а то је само додатно бацило сумњу на све Марјановиће. Јеленине свеске нису класични дневници.

– Записивала је различите песме, углавном љубавне, које је вероватно смишљала за неки од својих будућих албума. Ипак, има записаних „занимљивих“ мисли, које јасно указују на то да певачици није било све потаман у животу. На неколико места је чак описала жестоке свађе са Зораном и осталим укућанима – открио је саговорник близак истрази.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Психолози су на основу анализе свезака открили веома замршене породичне односе, што је бацило сасвим ново светло на истрагу и помогло у склапању коцкица нба путу ка проналажењу мотива за гнусан злочин.

Стручњаци за графологију кажу да се из рукописа једне особе може видети њен карактер и осећања.

– Ако је, на пример, рукопис окренут више улево или удесно, то објашњава начин испољавања осећања. Ако је рукопис нагнут улево, особа је затворенија и теже прикрива емоције, а ако је окренут удесно, особа је отворена и не сакрива емоције. Значајно је и да ли је рукопис читљив и какве су везе слова… Када се сви фактори узму у обзир, добија се целовита слика особе, која може да буде од велике помоћи у истрази – објаснио је угледни графолог за Информер.

Подсетимо, Јелена Марјановић нестала је 2. априла 2016. године, а дан касније, 3. априла нејно тело пронађено је у каналу на насипу у Борчи. Обдукцијом је утврђено да је убијена дан раније, са више удараца у главу,а њен супруг, Зоран Марјановић приведен је 15. септембра због сумње да је умешан у убиство супруге. Пред тужилаштвом је негирао злочин, али је и даље у притвору.

Извор: Telegraf.rs