Србија

Јеремић се готово годину скрива иза партије – ОДБИЈА ДА ОДГОВОРИ ОДАКЛЕ МУ ИМОВИНА!

Медијска мрежа АНТИДОТ позвала је све новинаре и њихова удружења, који се заиста залажу за професионално и истраживачко новинарство, да се супротставе фингираним истраживањима и парамедијским групама које, како наводе, загађују медијски простор чиме би, уједно, штитили и новинарску струку

АНТИДОТ охрабрује истовремено Специјално тужилаштво да се слободно бави криминалним делима, чак и оних појединаца који су се од закона склонили иза штита политичких партија.

У овој мрежи сматрају апсолутно непримереним да садржаје тзв. Рајских папира политички злоупотребљава странка чији председник, Вук Јеремић, скоро годину дана одбија да одговори на питања која су му поставили новинари АНТИДОТ, а која се односе управо на имовину коју поседује, као и изворе из којих се годинама финансира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштено из ове мреже, уместо да јавности кажу како су он и чланови његове породице дошли до некретнина од чак 1.107 квм и 11 хектара земљишта – што је детаљно пописано на сајту АНТИДОТ – Јеремић месецима бежи од одговора, да би данас он постао тај који другима тражи да положе рачуне о пореклу имовине.

АНТИДОТ подсећа да је још у фебруару објављен досије о Вуку Јеремићу, на коме су новинари те мреже радили више од годину дана, и у коме су детљно описане све злоупотребе које је Јеремић чинио за време власти Бориса Тадића.

Многе од тих злоупотреба су, наводи се, кривична дела која се гоне по службеној дужности: од пословних односа Министарства, на чијем је челу био, са фирмом брата своје супруге, до плаћања приватних авиона парама грађана – од којих је само један лет платио 70.000 евра.

Подсећа се да је незаконитим мењањем новца Министарства у мењачницама „Транге франге“, до милиона долара пореских пара грађана Србије којима је плаћао најскупље агенције за маркетинг у Америци, попут „Подеста групе“ и то за личну промоцију како њега тако и Бориса Тадића, или потписивања штетног уговора са „Енергопројектом“, Јеремић оштетио државу Србију за најмање шест милиона евра.

Подсећају да у управо због ове штете, поднели Вишем тужилаштву кривичну пријаву још априла месеца, а како до данас није било реакције у АНТИДОТ верују да је Јеремић ћутањем тужилаштва охрабрен, па уместо да положи рачуне грађанима и буде истраживан, он од одговорности бежи у сенку политичке странке, одакле се појављује као истражитељ и судија других.

Из АНТИДОТ поручују да је додатно, лицемерје на јавној сцени Србије у инсистирању на истрази о пореклу имовине државних функционера појачава главни медијски промотер ове теме – портал „Крик“ – чији уредник Стеван Дојчиновић, такође месецима, одбија да одговори на питање о пореклу 20.000 долара са којима је „Крик“ основан, а о којима нема доказа у званичним документима ове парамедијске групе.

Извор: Tanjug