Русија Србија

Јовановић: Расписивање избора би само гурнуло Србију у наручје Русије

Председник Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је данас да би расписивање ванредних парламентарних избора, у оваквој атмосфери у друштву, само гурнуло Србију под окриље Русије, а не би допринели решавању ниједног проблема.

– Политички приоритети ове земље нису препакивање републичке власти или додворавање Москви, већ стабилизација односа у региону кроз решавање отворених питања између Београда и Приштине, на основама политичког споразума, који треба да донесемо у наредних неколико месеци – истакао је лидер ЛДП у саопштењу.

Тиме би се, истиче, отворила перспектива нормализације и истовремено решавање политичких прилика у Босни и Херцеговини кроз стварање предуслова за нормално одржавање босанскохерцеговачких избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уместо отварања ових тема, имамо кукавичлук који прати ћутање политичке сцене Србије о кључним проблемима овог друштва. Због тога сматрамо да ће ти избори, уколико буду расписани, бити само још један у низу пораза демократских снага и јасна Вучићева порука да у овој земљи не види потенцијал за спровођењење европске политике – рекао је Јовановић.

На тај начин, Вучић би, сматра Јовановић, показао да је принуђен на компромисе и повлачење са европског курса под окриљем Русије и Путина.

Извор: Tanjug