Регион Русија Свет Србија

АМЕРИКАНЦИ ИСПЛАНИРАЛИ ШТА ЋЕ СЕ ДЕШАВАТИ НА БАЛКАНУ: Ево ко је све учествовао и шта је договорено!

Дешавања у Македонији, која прете да затресу цео Балкан, нису нимало случајна, већ су део ширег плана, чији је крајњи циљ да Македонија уђе у НАТО пакт.

На тај начин Србија и Босна и Херцеговина (односно Република Српска) остале би на ветрометини као последње земље у региону које се нису определиле за улазак у северноатлантску алијансу.

Извор близак дешавањима у Македонији тврди да су откривени документи који сведоче да је прошлог лета у америчкој бази Бондстил код Урошевца одржан тајни састанак на којем је до детаља испланирано све што ће се дешавати у Македонији.

– Том састанку присуствовали су високи функционери америчке администрације Викторија Нуланд и Брајан Хојт Ји. Тада је испланирано све што се у последњих годину дана дешавало у Македонији, почевши од победе Заева на изборима, тиранске платформе, протеста и споразума са Бугарском. Остало је да се остварење плана финализује променом имена Македоније, уласком у НАТО и добијањем датума за улазак у Европску унију – тврди извор.

Међутим, да се на нишану не налази само Македонија пише амерички часопис „Нешенел интерест”. Они наводе да једна од мета може бити и Србија, која је према њима била у сфери руског утицаја.

– У овој или оној мери, све те земље су предмет планова Запада, који укључују и озбиљне иницијативе САД за распарчавање Србије и сврставање Грузије и Украјине у НАТО – истиче аутор текста Роберт Мери и додаје да се рат између Русије и Запада чини готово неизбежним.

Како се даље наводи у тексту, Запад до сада није указао на то где би могла бити ограничења за његов план окруживања Русије, а демонизација руског председника Владимира Путина од стране америчке интелигенције готово да је без преседана када је реч о мирнодопским приликама. Следе нове санкције против Русије, желео их Трамп или не, а ширење НАТО и западно мешање у ситуацију у Украјини ће се наставити, истиче он, додајући да је окруживање Русије „чврсто на снази”.

Са друге стране, политички аналитичар Драгомир Анђелковић истиче да је овде реч о непознавању историје.

– Србија је увек била у блиским односима са Русијом, али никада није била сфера руског утицаја на начин као Грузија и Украјина – објашњава он и додаје да се Србија увек трудила да има независну политику у односу на било кога.

– Мислим да постоје одређени планови у делу америчке администрације да се врши притисак на Србију да би се дистанцирала што више од Русије. Ипак, не мислим да су ствари толико драматичне да се ради о покушајима распарчавања Србије. На Западу су свесни да Србија настоји да води балансирану политику и да би нас превелик притисак само натерао да се потпуно окренемо Русији – наводи Анђелковић и додаје да је ово покушај застрашивања Београда како би се појачао амерички утицај.

Извор: Alo.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

децембар 2017.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031