Издвајамо Србија

АРНО ГУЈОН СЕ ОГЛАСИО НАКОН НАПАДА: Нисам ово заслужио, покушали су да ме демонизују и прикажу као фашисту

Француски хуманитарац огласио се поводом третмана који је јуче имао на телевизији Н1, где је каже, више пута нападан у вези са својим политичким ставовима и где су покушали да га прикажу као фашисту

Француски хуманитарац Арно Гујон огласио се поводом третмана који је јуче имао на телевизији Н1, где је каже, више пута нападан у вези са својим политичким ставовима.

Loading...

Пошто медији почињу да говоре о томе, ево мог одговора, написао је Гујон.

“Почетком недеље звала ме је редакција телевизије Н1 да гостујем у емисији “Нови дан” у петак, 1. децембра. Рекли су ми да желе да разговарамо о мом хуманитарном раду и да најавимо на крају трибину коју ћу одржати на Факултету политичких наука.

Био сам пресрећан што ћу коначно имати прилику да говорим о својим хуманитарним акцијама на Н1, пошто ме до тада ниједном нису позвали да гостујем. Такође ме је радовала чињеница што ћу моћи да објасним гледаоцима телевизије Н1 у каквној нехуманој ситуацији се налазе Срби на Косову и Метохији, пошто се на том каналу ретко говори о томе. Међутим, о томе скоро да није било речи. О мом 13-годишњем раду смо причали само 3 минута. О хуманитарној ситуацији у енклавама ни минут.

Остатак времена сам морао да одговарам на нападе новинарке која је покушавала да ме дестабилизује. Питала ме ког сам политичког опредељења, покушала да оцрни мене и мој рад повезујући ме са идентарцима у Француској и националистима у Србији, пошто сам учествовао на Видовданском маршу 2009. године, када сам 15 дана ишао пешке од Београда до Газиместана.

Искористила је и аргумент да је један националистички покрет окачио моју слику на свом сајту. Очигледно је да су се пажљиво припремили за те нападе и да су имали намеру да ме демонизују како би ме приказали као лошег момка. Пошто нису успели у томе, онда су цензурисали интервју и нису га објавили на свом сајту.

Данас се осећам повређено и мислим да то нисам заслужио. А што се тиче питања о Блоку идентитараца у Француској, то питање ме је вратило 10 година уназад. Тај покрет чији сам био члан више и не постоји, није био ни у левици ни у десници, залагао се за чврсту миграциону политику и биоп проевропски оријентисан. Био је и једнини покрет такве врсте који је био просрпски оријентисан по питању Косова и то ми се много свидело. Одавно сам га напустио како бих се у потпуности посветио свом хуманитарном раду.

У Француској сам морао често да се правдам због помоћи коју пружамо Србима на Косову, али искрено нисам очекивао да ћу то морати да урадим и у Београду.”

Ево Гујонове објаве са Твитера:

Према речима Игора Божића, извршног продуцента ТВ Н1, ако снимак гостовања Арноа Гујона још није на сајту Н1, врло брзо ће бити.

– Ми немамо никакав проблем с тим, то је инсинуација, ако снимак није већ на сајту врло брзо ће бити објављен – рекао је Божић и напоменуо да није видео шта је Француз објавио на Твитеру о гостовању на телевизији Н1.

 

 

Извор: Телеграф.рс

Loading...
loading...
loading...