Издвајамо Регион

ЗАЕВ: Очекујем улазак Македоније у НАТО

Зоран Заев (Фото: Јутјуб)

Премијер Зоран Заев очекује да ће у наредној години Македонија спровести планиране реформе и постати 30. чланица НАТО-а.

У новогодишњем обраћању, Заев је грађанима Македоније у 2018. пожелео економски просперитетну и поштовану земљу.

Loading...

Поручио је да ће година на измаку остати упамћена по највећој победи грађана који су, како је рекао, заслужни јер су се изборили за своју слободу и слободну државу.

“Суочили смо се са изазовима и дошло је до преврата. Догодила се промена. Македонија је стабилизована и дошло је до раста и развоја”, рекао је Заев.

Са променом власти, казао је, грађани су поручили да очекују нови начин вођења државе и нову политику у управљању.

Истакао је да је то главни предуслов за враћање поверења у институције и власт, а као кључни фактор за то поверење Заев је навео спровођење владавине права и све друго предвиђено реформским процесом.

Заев је поновио да ће званично Скопље наставити да буде пријатељ са свим суседима И лидерима који доприносе изградњи новог имиџа Балкана у свету.

“Коначно, очекујемо да Македонија буде 30. земља чланица НАТО-а. Очекујемо да добијемо јасну препоруку за почетак претприступних преговора са ЕУ. Брисел зна да имамо довољно добрих аргумената за ово наше очекивање”, рекао је Заев.

Он је позвао грађане и политичке партије да се уједине око свих приоритета и да сада, како је рекао, као никада до сада, преузму одговорност за заједничку будућност.

Фото: Јутјуб

Извор: b92.net

 

Loading...
loading...
loading...