loading...
Издвајамо Регион

ЛУДИЛО! МЕСИЋУ ОДУЗИМАЈУ ОДЛИКОВАЊА, ПРАЉКА ЈЕ ЦИНКАРИО ХАГУ! Туђмановце не занимају поклани, већ ко је дао доказе!

Хашком трибуналу писаних, те аудио и видео докумената који су послужили за оптужнице и пресуде хрватским официрима и политичарима

Фото: Јутјуб

На мети је орден “Велеред краља Томислава с лентом и Великом Даницом”, који је у јулу 2005. године Месићу уручио тадашњи председник Сабора Владимир Шекс.

Већи број функционера ХДЗ криви Месића и некадашњег хрватског премијера Иву Санадера да су дозволили и омогућили да разни транскрипти дођу до Хашког трибунала, што је довело до подизања оптужница за функционере како у Хрватској, тако и некадашњој Херцег-Босни.

Ту идеју обелоданио је један од страначких ветерана Владо Крипина на трибини ХДЗ “Фрањо Туђман – Све за Хрватску, Хрватску ни за шта”.

Он се обратио Шексу и позвао га да, као што је својевремено уручио, сада одузме одликовање Месићу.

– Месић је мимо закона достављао документе Трибуналу и починио тешко кривично дело – поручио је Крпина.

ХДЗ није био једногласан ни када је својевремно тај орден уручиван Месићу – одлука је једва прошла у Сабору, са неким гласом више од потребног броја.

Пресуда шесторци Херцег-Босне, уз наводе да је хрватски државни врх учествовао у злочиначком подухвату, а Хрватска извршила агресију на БиХ, изазвала је бес у великом делу хрватске јавности и владајућем ХДЗ.

Заговорници одузимања ордена подсећају да су Иво Санадер и Стјепан Месић били на власти када је ухапшен Анте Готовина, те да су помагали у његовом хватању.

Као контрауслугу, наводе хрватски портали наклоњени десници, у децембру 2008. године Месић је Шексу доделио одликовање за “допринос независности и целовитости Хрватске”.

 

 

Извор: Срна

loading...