Издвајамо Русија

НАСТАВЉА СЕ ТЕЛЕФОНСКИ ТЕРОРИЗАМ У РУСИЈИ: У току је евакуација неколико тржних центара

Талас телефонског тероризма почео је у Русији 11. септембра. Од тада је у 180 градова широм Русије „минирано“ око 3.500 здања

У Вороњежу је у току евакуација неколико тржних центара, саопштио је данас представник градске управе за ванредне ситуације.

Информације о евакуацији појавиле су се пре једног сата на друштвеним мрежама. Према наводима очевидаца, прво су евакуисани тржни центар „Московски проспект“, а затим „Галерија Чижова“, „Арена“, „Максимир“, „Армада“ и „Град“.

Медији су пренели да је евакуисан и тржни центар „Атмосфера“. Надлежне службе су саопштиле да је у току провера ових јавних простора.

Талас телефонског тероризма почео је у Русији 11. септембра. Од тада је у 180 градова широм Русије „минирано“ око 3.500 здања. Масовна евакуација обухватила је готово 2,5 милиона људи, преноси Спутњик.

Према наводима московске управе Федералне службе безбедности, талас анонимних телефонских позива обухватио је 75 од 85 региона Русије. Према процени специјалних служби, само у Москви штета од лажних узбуна је достигла око 150 милиона рубаља.

Министарство унутрашњих послова сматра да је ово прави сајбер-напад на Русију који стиже из места на којима се скупљају терористи у Сирији, као и с територије Турске, Украјине, САД, Канаде.

Фото: Јутјуб

Извор: Telgraf.rs