Србија

На југу Србије проглашена ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА

Ванредна ситуација због проблема изазваних обилним падавинама проглашена је у вароши Власотинце и у селима Шишава, Доња Ломница, Орашје, Кукавица и Средор

Из локалног Штаба за ванредне ситуације је саопштено да је до тога дошло јер је обилна киша изазвала велике проблеме на путној инфраструктури и изливању канализације, а становништво је остало без воде за пиће.

“Обилне падавине и нагло отапање снега 30. новембра и 1. децембра условили су изливање бујичних потока и атмосферских вода, што је довело до оштећења појединих деоница на општинским и магистралним путевима, мостовима и пропустима, и до прекида саобраћаја”, наводи се у саопштењу.

Додаје се и да је због повећане замућености реке Власине, јуче је дошло до прекида и у водоснабдевању. Штаб за ванредне ситуације закључио је да, и поред ангажовања расположивих средстава и механизације, није могуће решити све проблеме, због чега је проглашена ванредна ситуација на делу територије општине.

То је урађено како би могла да се ангажује додатна механизација са циљем да се нормализују услови живота и рада становништва на угроженом подручју. Становници Власотинца и околних села, који су јуче остали без воде за пиће због прекида рада фабрике воде, водом за пиће се снадевају из три цистерне.

У локалном Водоводу је речено да се до краја дана очекује нормализација водоснабдевања, али да ће се вода, када буде стигла, користити само у техничке сврхе док Завод за јавно здравље Лесковац не потврди њену исправност.

Извор: Informer.rs
loading...
Loading...