loading...
Издвајамо Србија

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ИЗ ХАВАНЕ! Србија и Куба потписале споразум, лечићемо рак кубанским лековима

Фото: Јутјуб

Министар здравља др Златибор Лончар потписао је у Хавани, у име Владе Републике Србије, Споразум о сарадњи Србије и Кубе у области лекова и медицинских средстава.

 ДАНАС ЈЕ СВЕТИ ПРОРОК АВАКУМ: Ако немате среће, ИЗГОВОРИТЕ ОВЕ РЕЧИ свецу који је прорекао долазак Христа

Споразумом двеју земаља превиђено је успостављање свеобухватних здравствених програма за лечење хроничних дегенеративних болести попут рака и дијабетеса, који ће обухватити трансфер поступака повезаних са третманом ових болести.

  ХРВАТИ ДОБИЛИ ПО 10.000 ЕВРА ДА НАПРАВЕ ХАОС! Хулигани унајмљени за нереде на дербију!

– Споразум који смо данас потписали са нашим кубанским колегама још једна је у низу потврда пријатељских односа и изузетне билатералне сарадње. Споразум омогућава успостављање сарадње и отпочињања пројеката који ће омогућити размену лекова и медицинских средстава преко свеобухватних технолошких пакета, као и интензивну будућу сарадњу и нове заједничке пројекте двеју земаља у овој области – рекао је Лончар.

 ГРОБАРИ ПРЕБИЛИ КИК БОКС ШАМПИОНА ХРВАТСКЕ! Товарић изгубио нокаутом и ову борбу! (ВИДЕО)

Како се наводи у саопштењу, споразум са кубанске стране спроводи Група биотехнолошке и фармацеутске индустрије, скраћено “БиоКубаФарма” и компаније које је чине и Центар за државну контролу лекова, медицинске опреме и средстава, скраћено “СЕДМЕД”. Са српске стране за то су задужени Министарство здравља Републике Србије и Агенција за лекове и медицинска средства Србије.

 

 

 

Извор: Информер.рс