Србија

Посланик СНС: Србија има користи од НАТО-а, руска реакција је пропаганда

Посланик СНС Драган Шормаз каже да је сарадња с НАТО-ом одлична, и да та организација поштује политику војне неутралности Србије.

 

Шормаз, који је и шеф делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а, додао је и да мисија Кфора на Косову неће бити окончана.

– Однос НАТО према Србији је драстично промењен откад је Столтенберг постао генерални секретар. Србија води политику војне неутралности и то НАТО и поштује… Ми смо предвидив и уважен партнер НАТО – каже Шормаз.

На питање да ли Кфор, који је мисија НАТО, остаје на Косову, посланик СНС каже да за сада остаје и да због тога “нема потребе за формирањем војске Косова”, на чему инсистирају косовски званичници.

– Однос наших грађана с Кфором је одличан, постоји сарадња. То је мисија УН, али поверена НАТО-у – каже Шормаз.

Додаје да са НАТО-ом Србија сарађује преко Партнерства за мир и да је та сарадња “на високом нивоу”. Према његовим речима, српска војска је до сада имала 44 војне вежбе са војском САД, 23 са НАТО-ом у оквиру неких мисија.

– Тако да Србија ту знатно сарађује и има велике користи од тога – додао је.

Говорећи о изјави заменика председника Одбора за међународне послове Савета федерације Русије Андреја Климова, који је недавно рекао да су се посланици Скупштине Србије жалили Москви да је Београд под “невиђеним” притиском НАТО-а, Шормаз каже да је Климов или погрешно разумео или је реч о руској пропаганди.

– Једно од та два сигурно јесте. То је рекао и Милован Дрецун, да он ништа о томе није чуо. Ако су му то пренели неки од посланика, требало је да каже који посланици – наводи Шормаз.

 

Извор: rs.n1info.com

loading...
Loading...