loading...
Русија

ПУТИН: ОНИ КОЈИ НЕ ЖЕЛЕ ДА ХРАНЕ СВОЈУ ВОЈСКУ ХРАНИЋЕ ТУЂУ! Анегдоте и цитати руског председника о којима прича свет!

Председник Владимир Путин је одржао велику прес конференцију за штампу. Преносимо неке од изјава председника које се цитирају у читавом свету.

Руски председник је причао пуна три и по сата и то пред 1.640 акредитованих новинара.

О опозицији

“Што се тиче опозиције, зашто се не појављује онај који би био конкурентан. Најједноставније за мене, би било рећи да није на мени да себи правим конкуренте.”

“Опозиција мора изаћи са програмом афирмативног деловања који је јасан људима”.

“Да ли желите да некакав Сакашвили дестабилизује ситуацију у земљи? Да ли желите да живимо од једног Мајдана до другог? Да ли желите да имамо политичке преврате у земљи?”

О садашњој власти

“Уверавам вас да се власт никога не плаши и да се њих нико не плаши, али влада не би требала изгледати као брадати сељак који се лењиво купа и гледа како се држава претвара у неку блатњаву мочвару из које олигарси за себе хватају златну рибу, као што је било са нама деведесетих година. Али данас се то у Украјини дешава. ”

О Сакашвилију

“Оно што Сакашвили чини је пљување у лице грузијског народа и пљување у лице украјинског народа. Како то толеришете до сада? ”

О војним трошковима

“Они који не желе хранити своју војску храниће нечију другу.”

(Прича о официрском сину којем вршњак у дворишу нуди да се мењају – очев парадни војнички нож за нови сат)
“А дечак каже: покажи ми сат. Леп је, свака част. Али шта ако се сутра појаве бандити, убију ме, убију маму, убију твоју браћу, силују твоју сестру. Шта ћеш онда? Нећеш ваљда рећи: добро вече, време у Москви – 12 сати 30 минута”.

О америчким конгресменима

“Ваши конгресмени, сенатори изгледају тако добро, имају лепа одела, кошуље, паметни људи, ставили су нас у исти ниво са Северном Корејом и Ираном, истовремено позивајући председника (САД) да нас убеди да заједно са вама решимо проблеме Северне Кореје и Ирана. Ви сте углавном нормални људи? ”

О бабаи

“Видео сам тамо једну девојку која је подигла постер на којем пише: Путин, бај бај. Хајде да га обришемо.”
(Испоставило се да је на постеру била написана друга реч – “Бабаи” – деда на татарском).

“А бабаи, у старости вид ослаби, извините.”

О Трампу

“Са господином Трампом – ми се обраћамо један другоме као друг другу по именима, тако да не знам. Ако би било “ви” или “ти”, да ли би прешли на “ти”? Највероватније, да, јер сам се мало сретао са њим. Кратко два пута, али уопште, радни контакти би требало да буду између људи који се баве овом врстом активности које нам поверавају наши бирачи.”

О забрани абортуса

“Морате бити веома опрезни, избалансирани, кренути од општег расположења у друштву, моралних и етичких норми које су се развиле у друштву. Ништа се не може преломити преко колена”.

Извор: vostok.rs
loading...