Србија

СТЕФАНОВИЋ О ПРЕТЊАМА УПУЋЕНИМ ПРЕДСЕДНИКУ СРБИЈЕ: Радимо на откривању особе која је послала писмо Вучићу

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Министарство унутрашњих послова Србије је обавестило надлежно тужилаштво поводом претећег писма председнику Србије Александру Вучићу послатог из Немачке и српска полиција у сарадњи са партнерским службама ради на идентификацији особе која је упутила претњу, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

 

“Хрватска дијаспора очигледно познаје само политику мржње и жели да оживи усташку идеологију која је данас често присутна и у самој Хрватској. Свакако нас неће уплашити претњама да спремају нову Олују и Бљесак јер, као што је и председник Вучић већ рекао, Србија тако нешто више никада неће дозволити”, рекао је Стефановић.

Министар Стефановић је истакао да је уверен да ће држава Србија учинити све да то спречи и наводи да ће Министарство унутрашњих послова предузети све неопходне мере да осигура безбедност председника Србије.

Председнику Вучићу је у петак стигло претеће писмо потписано са “Павелићеви крижари, усташки герилци” и послато из Хановера, у Немачкој.

Писмо које је упућено на Вучићево име стигло је на Андрићев венац у тренутку док се председник Србије налази у посети Куби.

“Александре Вучићу, усташке удруге дијаспоре поручују: За дом спремни! Спрема се нова Олуја и Бљесак”, пише између осталог у том писму.

Уз писмо је стигла и фотографија на којој су Адолф Хитлер, Анте Павелић и Херман Геринг.

 

Извор: Kurir.rs