Издвајамо Србија

ФРЕНКИ СИМАТОВИЋ ОСЛОБОЂЕН: Бивши оперативац службе ДБ Србије ван Хага до 19.јануара

Механизам за међународне кривичне судове (ММКС) у Хагу саопштио је да је бившем званичнику Службе државне безбедности (СДБ) Србије Франку Симатовићу Френкију одобрено привремено пуштање на слободу током трајања зимске паузе у раду Суда, од 8. децембра ове до 19. јануара наредне године.

Фото: Јутјуб

У саопштењу из Хага упућеном данас на упит Танјуга и датираном са 4. децембром, стоји да је холандским властима наређено да Симатовића 8. децембра или првог могућег датума пребаце на неименовани аеродром у Холандији, како би био привремено пуштен на слободу и предат овлашћеним званичницима Министарства унутрашњих послова Србије.

Loading...

ММКС је наредио Симатовићу да пре напуштања притворске јединице у Хагу Министарству правосуђа Србије и Механизму пружи адресу на којој ће бити у Београду током трајања привременог пуштања на слободу, као и да српском министарству преда пасош.

“Симатовић не сме да има било какве контакте или било какво друго мешање са жртвама или (потенцијалним) сведоцима, нити да се на било који други начин меша у процесе који се одвијају пред Механизмом”, пише у саопштењу ММКС.

Симатовићу је из Механизма наређено да не сме ни са ким, укључујући медије, да разговара о својем случају, осим с адвокатом, као и да се у Хагу појави пре 19. јануара следеће године.

 

 

Извор: Тањуг

Loading...
loading...
loading...