Србија

Шешељ: ХАГ ЈЕ ИСПУШИО СВОЈЕ!

Хашки трибунал заказао је за 13. децембар расправу о жалби тужиоца на ослобађајућу пресуду лидеру СРС Војиславу Шешељу. Међутим, лидер радикала каже за Информер да му не пада на памет да присуствује том циркусу и да је Хаг “испушио своје”!

Трибунал је, подсетимо, већином гласова 31. марта прошле године ослободио Шешеља кривице за злочине у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-1993. године. Тужилаштво је потом жалбом тражило да првостепена пресуда буде поништена, да Шешељ буде проглашен кривим по свим тачкама оптужнице и да буде осуђен на 28 година затвора.

Упитан шта ће радити 13. децембра, Шешељ поручује да ће наставити са редовним обавезама и писањем књиге, а да га Хаг уопште не занима.

– Као један од најбољих студената Правног факултета у Сарајеву, никад нисам чуо да поред судова, оптуженима могу да суде и механизми. Том суду је одзвонило, а нормалном човеку механизам не може да суди. Мени свакако неће моћи да суде! Друго, 12 година сам био у Хагу и нису могли да ме осуде и докажу ниједан злочин. Онда су ме брутално избацили, без најаве ме спаковали у авион и без пратње полиције вратили у Србију. Зато се тамо не враћам својом вољом. Што се мене тиче, Хаг је испушио своје – одговара Шешељ.

Извор: Informer.rs