loading...
Србија

ШЕШЕЉ: Ја сам најевропљанин! (Видео)

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ открио је за Спутњик зашто је почео да склапа коалицију са Драганом Марковићем Палмом и Ивицом Дачићем, да ли се виђа са кумом Вуком Драшковићем, као и ко је од њега покупио више политичких вештина — Николић или Вучић.

 

Са доктором Војиславом Шешељем разговарали смо на дан затварања Хашког трибунала, па се том приликом лидер радикала присетио новогодишњих и божићних празника проведених у затворској ћелији Хага.

На питање хоће ли и он постати европејац након склапања коалиције са Дачићем и Палмом, Шешељ је одговорио:

„Ја сам најевропљанин! Ја сам 12 година живео у ЕУ и толико ми се згадила Европска Унија да сада свима доказујем по Србији колико је одвратна. Знате шта, Дачић у последње време даје доста отпора настојањима западних сила и све више исказује своје проруско опредељење. Такав је случај и са Драганом Марковићем Палмом. Друго, нас је одређена нужда на то натерала, с једне стране је напредњачка странка, са својим сателитима, имају 12 некаквих странака у свом окружењу, у свом загрљају, а с друге стране се уједињавају све прозападне партије, и постоји опасност да нас онда они у том жрвњу самељу једноставно. И морамо, дакле, удруживањем да мало ојачамо редове како бисмо успели да се одржимо у том њиховом судару. Али ово је само један експеримент у Мионици, после ћемо видети да ли има могућности да нешто слично радимо у Београду, нисмо још о томе конкретно разговарали“, закључио је Шешељ за Спутњик.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...